Ακολούθησε τυφλά τους χάρτες της Google και κατέστρεψε το αυτοκίνητό του

Ακολούθησε τυφλά το GPS και κατέστρεψε το αυτοκίνητό του

Αρκετές χιλιάδες ευρώ σε επισκευές κόστισε η τυφλή εμπιστοσύνη που έδειξε ένας οδηγός στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου του αγνοώντας τη λογική.

Τα συστήματα πλοήγησης των αυτοκινήτων αλλά και οι Χάρτες της Google έχουν γίνει εντυπωσιακά ακριβή τα τελευταία χρόνια ως προς τις πληροφορίες που παρουσιάζουν και συμβάλλουν έτσι τα μέγιστα στον σωστό προσανατολισμό των οδηγών.

Ωστόσο κανένα σύστημα πλοήγησης, όσο προηγμένο και αν είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη λογική και αυτό το έμαθε με τον δύσκολο τρόπο ένας Γερμανός τουρίστας που θέλησε να επισκεφτεί ένα αξιοθέατο στην γειτονική Αυστρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ο οδηγός μιας Alpina B3 Touring ακολούθησε τυφλά τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης για να βρεθεί σε ένα σημείο κοντά στο αυστριακό Saint Gilgen, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Wolfgang.

Η εμπιστοσύνη του 77χρονου οδηγού ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη που αγνόησε επιδεικτικά, όπως αναφέρεται και στα σχετικά δημοσιεύματα, το γεγονός ότι βρέθηκε σε χωμάτινο μονοπάτι για περιπατητές.

Ο ηλικιωμένος Γερμανός οδηγός αγνόησε επίσης τόσο τις προειδοποιητικές πινακίδες που υπήρχαν στο μονοπάτι, ενώ από ό,τι φαίνεται, έκλεισε τα αυτιά του και στις προειδοποιήσεις των περιπατητών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μονοπάτι συνεχίζοντας την πορεία του.

Τελευταίο κάστρο της λογικής που έριξε ο Γερμανός οδηγός ήταν όταν προσπάθησε να περάσει από ένα μέρος του μονοπατιού που είχε στενέψει χαρακτηριστικά και ήταν μικρότερο από το πλάτος της Alpina B3 Touring. Αφού το GPS έδειχνε ότι αυτή είναι η σωστή πορεία ο ηλικιωμένος οδηγός συνέχισε κανονικά με αποτέλεσμα λίγα μόλις εκατοστά μετά να φρακάρει ανάμεσα στα βράχια και τα προστατευτικά κάγκελα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από αυτό και κατόπιν κλήσης η τοπική πυροσβεστική ανέλαβε δράση για να βοηθήσει τον πεισματάρη οδηγό να απεγκλωβίσει το αυτοκίνητο του, που έπαθε ζημιές αρκετών χιλιάδων ευρώ στις πόρτες και τον πίσω προφυλακτήρα του, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Στον οδηγό της station wagon Alpina πραγματοποιήθηκε και αλκοτέστ, το οποίο έδειξε μηδενικά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του, ενώ δεν αναφέρεται η επιβολή κάποιου άλλου προστίμου από τη στιγμή που ο Γερμανός αγνόησε την σχετική σήμανση και βρισκόταν σε μια διαδρομή που δεν έπρεπε να είναι και έβαλε έμμεσα σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε γενικές γραμμές οι αρχές προειδοποιούν ότι τα συμβατικά συστήματα πλοήγησης που βρίσκονται τα αυτοκίνητα και τα smartphone δεν είναι κατάλληλα για εκτός δρόμου περιήγηση σε βουνό, ενώ σίγουρα σε καμία περίπτωση οι ενέργειες και οι αποφάσεις των οδηγών δεν θα πρέπει να πηγαίνουν κόντρα στην λογική.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ