Άιρτον Σέννα: Απεβίωσε ο 94χρονος πατέρας του

ayrton senna

Σχεδόν 28 χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στην πίστα της Ίμολα, όπου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Άιρτον Σέννα έχασε τη ζωή του, απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών ο πατέρας του Βραζιλιάνου πιλότου.

Όπως ανακοίνωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης στη Βραζιλία, ο Μίλτον ντα Σίλβα πέθανε από φυσικά αίτια στο Σάο Πάολο, όπου ζούσε με τη σύζυγό του Neyde Joanna Senna και τα δύο του παιδιά, τη Viviane και τον Leonardo.

Αν και ο Άιρτον Σέννα έγινε γνωστός σε όλο τον πλανήτη με το επώνυμο της μητέρας του, ο πατέρας του ήταν το βασικό του στήριγμα και ο άνθρωπος που το καθοδηγούσε σε κάθε του βήμα. Όπως, μάλιστα, αναφέρουν πήγες από το οικογενειακό περιβάλλον, ο Μίλτον ντα Σίλβα παρέμενε μέχρι και την 1η Μάϊου του 1994 η βασική πηγή έμπνευσης για τον πρωταθλητή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
senna

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το όνειρο του Μίλτον ντα Σίλβα ήταν ο γιος του αναλάβει τις επιτυχημένες οικογενειακές επιχειρήσεις, με κύριο πεδίο δράσης τη μεταλλουργία, τις κατασκευές και την κτηνοτροφία. Ωστόσο, βλέποντας το ταλέντο του Άιρτον δεν άργησε να αναθεωρήσει και να τον υποστηρίξει στα πρώτα του βήματα στους αγώνες Καρτ και μετέπειτα στη Formula 1.

senna
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μίλτον ντα Σίλβα ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον καιρό που ο Σέννα μεσουρανούσε, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο να πάρει λίγη από τη λάμψη του γιού του. Από τις λιγοστές φορές που έκαναν κοινή εμφάνιση ήταν-μεταξύ άλλων- στο Grand Prix Βραζιλίας.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ