Το αγωνιστικό Toyota Starlet σε δράση (+video)

Νέο αγωνιστικό Toyota Starlet 2022 video

Μέσω της Gazoo Racing Νοτίου Αφρικής, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στο κοινό την αγωνιστική rally έκδοση του νέου Toyota Starlet.

Μπορεί το Toyota GR Yaris Rally1 να είναι το επίσημο «όπλο» της ιαπωνικής εταιρείας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), ωστόσο πλέον δεν είναι και το μοναδικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα και από την αναβίωση του ιδιαίτερα δημοφιλούς και στην Ελλάδα Starlet η Gazoo Racing Νοτίου Αφρικής προχώρησε στην παρουσίαση και της αγωνιστικής Rally έκδοσης του μικρού μοντέλου, το οποίο βασίζεται στο Suzuki Baleno.

Το νέο αγωνιστικό Toyota Starlet εξελίχθηκε ειδικά από την Gazoo Racing γι να πάρει μέρος στα πρωταθλήματα ράλι Νοτίου Αφρικής. Το Starlet έκανε ήδη το αγωνιστικό του ντεμπούτο στις 20-21 Μαΐου στο ράλι Cape Overberg με πλήρωμα τους πρώην πρωταθλητές Νοτίου Αφρικής Guy Bottrill και Simon Vacy-Lyle.

Το νέο αγωνιστικό της Toyota πληροί όλες τις σχετικές προδιαγραφές της FIA και γι' αυτό το λόγο είναι αρκετά διαφορετικό από την έκδοση παραγωγής. Σε σχέση με αυτή, διαφορές υπάρχουν φυσικά και κάτω από το καπό, όπου έχει πάρει θέση ένας δίλιτρος υπετροφοδοτούμενος 3S-GTE κινητήρας -ατμοσφαιρικός 1,5 λίτρων για την έκδοση που εισάγεται στη χώρα- που έχει κάνει στο παρελθόν την εμφάνιση του και στη Celica. Σε αυτή την μορφή του το μοτέρ αποδίδει 259 ίππους και 324 Nm ροπής με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερεις τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ