Άγνωστο πείραμα φέρνει την επανάσταση -Τι θα κρύβεται κάτω από τους δρόμους της Ευρώπης

ασύρματη φόρτιση

Εταιρεία από το Ισραήλ είναι έτοιμη να αλλάξει τα δεδομένα στους δρόμους, μέσω ενός προηγμένου συστήματος που καταργεί πλήρως την ανάγκη φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων με καλώδια.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των οδηγών που αποβάλλουν τους όπους ενδοιασμούς σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα σχετικής τεχνολογίας μοντέλα.

Υπάρχουν δε και αυτοί που αδυνατούν εξοβελίσουν τους φόβους σχετικά με την αυτονομία των μοντέλων (range anxiety), φοβούμενοι ότι ένα ηλεκτρικό ΙΧ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου ταξιδιού.

Τη λύση έρχονται να δώσουν κάποιοι αυτοκινητόδρομοι επαγωγικής φόρτισης που, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα μας, βρίσκονται σε πιλοτική φάση με στόχο κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να γίνουν πραγματικότητα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αυτοκινητόδρομος στο Παρίσι

Μέρος αυτής της προσπάθειας γίνεται και η εταιρεία από το Ισραήλ "Electreon", η οποία όπως ανακοίνωσε πρόσφατα επιθυμεί να φέρει την επανάσταση στους δρόμους της Γαλλίας.

Ειδικότερα, η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία της χώρας, επέλεξε την Electroen και τους εταίρους της κοινοπραξίας της για ένα έργο κατασκευής αυτοκινητοδρόμου ασύρματης φόρτισης που υπηρετεί το επενδυτικό σχέδιο France2030 για την προώθηση των «πράσινων» μεταφορών. Μέλη της κοινοπραξίας είναι -μεταξύ άλλων- η εταιρεία VINCI Autoroutes και το Πανεπιστήμιο Gustave Eiffel.

Σε τμήμα μήκους 2 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Α10, νοτιοδυτικά του Παρισιού, θα τοποθετηθούν κάτω από την άσφαλτο χάλκινα πηνία, τα οποία θα δημιουργούν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ικανό να μεταφέρει ασύρματα ενέργεια σε ηλεκτρικά οχήματα που θα διαθέτουν την απαραίτητη τεχνολογιά για να τυ συλλάβουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
electreon

Όπως ανακοίνωσε η Electreon, στο εν λόγω πρότζεκτ θα χρησιμοποιηθεί η νέα γενιάς τεχνολογία της η οποία μπορεί και μεταφέρει μεγαλύτερη ενέργεια, έχει βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική, την ίδια ώρα που αξιοποιούνται προηγμένες λειτουργίες λογισμικού, όπως η παρακολούθηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Επιπροσθέτως, στο τμήμα των 2 χλμ. του Α10 θα εγκατασταθεί και ένας σταθμός στον οποίο δεν θα υπάρχουν καλώδια, αλλά όπως και στον δρόμο, τα ηλεκτρικά οχήματα θα φορτίζουν ασύρματα.

Παράλληλα, η Electreon θα παρέχει ένα φορτηγό 40 τόνων καθώς και ένα λεωφορείο, ενώ θα προσκαλέσει πολλούς κορυφαίους συνεργάτες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας να επωφεληθούν από τις νέες δυνατότητες προϊόντων της εταιρείας.

φόρτιση στον αυτοκινητόδρομο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρχική φάση του έργου θα επικεντρωθεί στην επαγωγική φόρτιση οχημάτων που ανήκουν στον στόλο εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου. Ωστόσο, ο απώτερος στόχος είναι να επεκταθεί το σύστημα σε όλους τους μεγάλους γαλλικούς δρόμους υποστηρίζοντας κάθε είδους όχημα, από ηλεκτρικά ΙΧ, μέχρι φορτηγά.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η τεχνολογία δυναμικής ασύρματης φόρτισης της Electreon έχει εισέλθει στην πλήρως εμπορική και βιομηχανική της φάση και αποτελεί αντικείμενο πολυάριθμων επιδείξεων, αναπτύξεων και εμπορικών έργων παγκοσμίως. κυρίως στο Ισραήλ, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ