Αυτή είναι η άγνωστη λειτουργία των Google Maps -Πώς κάνει ευκολότερες τις μετακινήσεις μας

Google Maps

Τη δυνατότητα να γνωστοποιούν στους συμπολίτες τους τον λόγο που έχει φρακάρει ένας δρόμος έχουν οι οδηγοί μέσω των Google Maps.

Τεράστια είναι η διευκόλυνση που προσφέρουν καθημερινά τα Google Maps σε εκατομμύρια οδηγούς. Πέρα από το ότι τους επιτρέπουν να φτάσουν σε έναν άγνωστο προορισμό, οι Χάρτες της Google παρέχουν ενημέρωση και για το πόσο χρόνο θα χρειαστούν, αλλά και για το ποιοι δρόμοι έχουν κίνηση.

Μολονότι τα Google Maps ενημερώνουν για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, δεν παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια που την έχουν προκαλέσει. Αν δηλαδή το κυκλοφοριακό χάος σε έναν δρόμο οφείλεται σε ένα τρακάρισμα, σε εργασίες οδοποιίας κ.ο.κ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, εφόσον ο οδηγός έχει βρεθεί σε έναν μποτιλιαρισμένο δρόμο, και έχει διαπιστώσει ίδιοις όμμασι τον λόγο που έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος, μπορεί να τον γνωστοποιήσει στους υπόλοιπους οδηγούς.

google maps

Με αυτό τον τρόπο, οι υπόλοιποι συμπολίτες του θα μπορούν να έχουν μια καλύτερη εικόνα για το πόσο θα διαρκέσει το πρόβλημα στον εν λόγω δρόμο, δεδομένου ότι άλλος χρόνος απαιτείται για την απομάκρυνση ενός τρακαρισμένου οχήματος, και άλλος για τις εργασίες οδοποιίας που μπορεί να διαρκέσουν έως και κάποιες εβδομάδες.

Προσθήκη αναφοράς

Η παροχή πληροφόρησης στους υπόλοιπους οδηγούς γίνεται μέσω της «Προσθήκης Αναφοράς». Ειδικότερα, όταν ο οδηγός έχει πατήσει «Έναρξη» -λαμβάνοντας καθοδήγηση για το πώς θα φτάσει στον προορισμό του- μπορεί να πατήσει στο εικονίδιο με το σήμα «+» και εν συνεχεία να γνωστοποιήσει τα αίτια του κυκλοφοριακού προβλήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
google maps

Οι επιλογές που έχει είναι οι εξής:

  • Τρακάρισμα
  • Επιβράδυνση
  • Εργασίες Οδοποιίας
  • Κλειστή Λωρίδα
  • Σταματημένο όχημα
  • Αντικείμενο στον δρόμο

Τέλος, έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την ύπαρξη ραντάρ ταχύτητας, ώστε να επιστήσει την προσοχή των οδηγών και αυτοί να ασκούν λιγότερη πίεση στο δεξί πεντάλ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ