Αγανακτισμένος πολίτης τοποθέτησε ραντάρ ταχύτητας στην αυλή του

ραντάρ ταχύτητας σε αυλή σπιτιού

Οι τοπικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν στις καταγγελίες του και έτσι ο συγκεκριμένος 57χρονος πήρε το νόμο στα χέρια του...τοποθετώντας το δικό του ραντάρ ταχύτητας.

Στα όρια του έφτασε ένας άνδρας από την πόλη Stekene, στην Ανατολική Φλάνδρα, ο οποίος είχε χάσει τον ύπνο τους από τα “ξερόγκαζα” και τις υψηλές ταχύτητες που ανέπτυσσαν οι οδηγοί στον δρόμο ακριβώς έξω από το σπίτι του, παραβιάζοντας κατ’ εξακολούθηση το όριο ταχύτητας των 50 χλμ./ώρα.

Αφού απευθύνθηκε στις αρμόδιες τοπικές αρχές, αλλά τα παράπονά του δεν έφτασαν σε ευήκοα ώτα, ο 57χρονος Βέλγος αποφάσισε να πάρει τον… νόμο στα χέρια του.

Ως άρτιος γνώστης των χειρονακτικών τεχνών και λάτρης της τέχνης, ο άνδρας κατασκεύασε ένα ομοίωμα ραντάρ ταχύτητας, και στη συνέχεια το τοποθέτησε σε περίοπτη θέση εντός της αυλής του σπιτιού του, κοντά στα όρια με τον δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεσποτική παρουσία της κατασκευής του πλέον λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ασυνείδητους οδηγούς, οι οποίοι αναγκάζονται να “πνίξουν” τα άγρια ένστικτά τους πίσω από το τιμόνι και να σεβαστούν τα όρια ταχύτητας.

Ο 57χρονος, μάλιστα, ενσωμάτωσε και ένα σύστημα στιγμιαίου φωτισμού (τύπου φλας) το οποίο ελέγχεται από τον ίδιο, εξ αποστάσεως, δίνοντας την εντύπωση στους οδηγούς ότι βρίσκονται συνεχώς... υπό παρακολούθηση δια της λήψης φωτογραφιών.

«Υπάρχει όριο ταχύτητας (σ.σ. στο δρόμο έξω από το σπίτι του) 50 χλμ./ώρα, αλλά πολλοί οδηγοί δεν το σέβονται. Πρόκειται για μια κατάσταση που επιδεινώνεται εξαιτίας της άσχημης κατάστασης των δρόμων», ανέφερε αρχικά ο άνδρας.

«Εδώ και καιρό ζητάμε από τον δήμο να κάνει κάτι για αυτό. Το να φτιάξω ένα ραντάρ σαν αυτό ήταν παιδικό παιχνίδι για μένα. Κατέβασα μερικές φωτογραφίες από το διαδίκτυο και άρχισα να τις επεξεργάζομαι», συμπλήρωσε προτού αναφερθεί στη νομιμότητα της πρωτοβουλίας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«O στύλος μπορεί να τοποθετηθεί σε ιδιωτική γη. Στην αρχή οι αστυνομικοί είχαν κάποιες αμφιβολίες, αλλά κατά τη δεύτερη επίσκεψή τους κατανόησαν ότι δεν έκανα τίποτα παράνομο».

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ