Άφησες ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου σου; Αυτός είναι ο λόγος που κινδυνεύεις με πρόστιμο

Ανοιχτό παράθυρο

Μια φαινομενικά αθώα συνήθεια μπορεί να αποτελέσει αίτια να λάβουμε κλήση στο πλαίσιο ενός τροχονομικού ελέγχου.

Μόνο λίγοι δεν είναι οι οδηγοί που όταν σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους αφήνουν ανοιχτά (ή έστω μερικώς ανοιχτά) τα παράθυρά του, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να κρατήσουν δροσερή την καμπίνα του ΙΧ του.

Υπάρχουν δε και αυτοί που δεν κλείνουν τα παράθυρα και όταν πραγματοποιούν μια ολιγόλεπτη στάση -επί παραδείγματι όταν σταματούν στο περίπτερο προκειμένου να αγοράσουν ένα προϊόν.

Πρόκειται, ωστόσο, μια συνήθεια που όσο αθώα και αν φαίνεται, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, καθώς μπορεί να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος σε έναν μακρυχέρη, προκειμένου αυτός να «αρπάξει» οτιδήποτε πολύτιμο έχουμε αφήσει στην καμπίνα του ΙΧ μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ανοιχτό παράθυρο πρόστιμο

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να θέσει τους εν λόγω οδηγούς αντιμέτωπους με πρόστιμο, δεδομένου ότι στην παράγραφο του Άρθρου 34 «Στάση και στάθμευση» του ΚΟΚ ορίζεται ότι «οι οδηγοί οχημάτων ή ζώων που σταθμεύουν δεν επιτρέπεται να απομακρύνονται από αυτά, εάν δεν λάβουν προηγουμένως τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή δυστυχήματος και, προκειμένου για μηχανοκίνητα οχήματα, για να εμποδιστεί η χρησιμοποίηση αυτών χωρίς την άδεια των οδηγών τους».

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ένας τροχονόμος διαπιστώσει ότι το ΙΧ μας έχει ένα παράθυρο ανοιχτό, έχει κάθε δικαίωμα να μας «γράψει», μιας και με αυτό τον τρόπο, πράγματι, δεν εμποδίζουμε αποτελεσματικά τη χρήση του οχήματός μας (από άλλους) χωρίς την άδειά μας. Όσον αφορά το ύψος του προστίμου, αυτό ορίζεται σε 40 ευρώ.

ανοιχτό παράθυρο αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια διάταξη του ΚΟΚ μπορεί να πατήσει ένας άνδρας της Τροχαίας που διαπιστώσει ότι το αυτοκίνητο έχει σταθμεύσει δίχως να είναι κλειδωμένες οι πόρτες.

Φυσικά, το σενάριο επιβολής προστίμου για ανοικτό παράθυρο ή μη κλειδωμένες πόρτες είναι ακραίο, αλλά καλό είναι να λαμβάνουμε κάθε προληπτικό μέτρο προκειμένου να έχουμε το… κεφάλι μας ήσυχο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ