9 στους 10 οδηγούς δεν μπορούν να λύσουν το μυστήριο αυτής της πινακίδας

9 στους 10 οδηγούς δεν γνωρίζουν αυτή την πινακίδα 2023

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει προβλέψει ειδική σήμανση για όλους τους κινδύνους στο δρόμο, αλλά όσο δύσκολο και αν μας είναι να τις θυμόμαστε όλες, υπάρχουν κάποιες που πρέπει να τις συγκρατήσουμε καλά μέσα στο μυαλό μας.

Οι ελληνικοί δρόμοι διαθέτουν πολλές πινακίδες οδικής σήμανσης που τοποθετούνται σε σημαντικά σημεία και ρυθμίζουν την σωστή κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο καθοριστικά στην ασφαλή και χωρίς προβλήματα μετακίνηση.

Για αυτό τον λόγο, όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και φυσικά το τι σημαίνει κάθε πινακίδα που συναντάμε στο εθνικό δίκτυο δρόμων.

Road traffic 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναντίλεκτα, το να γνωρίζει ένας οδηγός την ακριβή ερμηνεία όλων των πινακίδων είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά υπάρχουν κάποια σήματα τα οποία οφείλει να γνωρίζει καλά. Οι πινακίδες αυτές είναι αναγγελίας κινδύνου και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, θα πρέπει όλοι να υπακούμε.

Μία από αυτές τις σημαντικές πινακίδες που διαφεύγει από την μνήμη των περισσότερων οδηγών είναι η πινακίδα αναγγελίας κινδύνου K26 που μας προειδοποιεί για διασταύρωση όπου ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά.

Οι πινακίδες κινδύνου τοποθετούνται για να εφιστούν την προσοχή αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς, για τους κινδύνους που υπάρχουν στην οδό προς την κατεύθυνση της κίνησής τους, ώστε να λαμβάνουν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μειώνουν την ταχύτητα πορείας τους και να τους αποφεύγουν.

K26 Road sign

Οι πινακίδες αυτές είναι κυρίως τριγωνικές. Ο χρωματισμός τους αποτελείται από μαύρο σύμβολο σε κίτρινο υπόβαθρο με κόκκινο πλαίσιο. Συνολικά, υπάρχουν 49 τέτοιες πινακίδες στον ελληνικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου απαντάται η τριγωνική πινακίδα αναγγελίας κινδύνου Κ26, οπότε να έχετε το νου σας να δώσετε προτεραιότητα από δεξιά.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ