Με 7 νέους σταθμούς ο Προαστιακός - Ποιες περιοχές αποκτούν πρόσβαση

proastiakos sidirodromos

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί το έργο της επέκτασης του Προαστικού Σιδηροδρόμου προς τη Δυτική Αττική, με 7 νέους σταθμούς.

Σε ένα από τα έργα που θα αλλάξουν τη Δυτική Αττική και θα της χαρίσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά στις τροποποιήσεις της Συμφωνίας Παραχώρησης του έργου «Ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου Θριασίου πεδίου».

Πρόκειται για την κατασκευή του νέου κλάδου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που θα ξεκινά από τα Άνω Λιόσια, θα εξυπηρετεί μια σειρά από αστικές περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα και θα καταλήγει στα Μέγαρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τη Δυτική Αττική που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες με χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης» πρόσθεσε ο Υφυπουργός Υποδομών.

Όπως έχουμε προαναφέρει, η ημερομηνία διακήρυξης προκήρυξης/πρόσκλησης του διαγωνισμού προβλέπεται για τις 03 Δεκεμβρίου 2022, η αποσφράγιση των προσφορών για τις 09/02/2023 και η έναρξη της πράξης – σύμβασης για το φθνινόπωρο του 2023. H ολοκλήρωση της επέκτασης προβλέπεται για το τέλος του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) θα ανέρχονται σε 80,57 εκατ. ευρώ επί συνόλου 135 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Προαστιακός σιδηρόδρομος

Πού θα κατασκευαστούν οι νέοι σταθμοί

Θα κατασκευαστεί γραμμής μήκους 36 χλμ. στα δυτικά της Αθήνας, από τα Άνω Λιόσια μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεγάρων, εξυπηρετώντας τις κατοικημένες περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Λουτρόπυργου, καθώς και Νερακίου, Νέας Περάμου και Μεγάρων. Οι νέοι σταθμοί θα είναι οι εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- ΕΛΠΕ Ασπροπύργου
- Ασπροπύργου
- Βαμβακιάς
- Ελευσίνας
- ΕΛΠΕ Ελευσίνας
- Λουτρόπυργου
- Νέας Περάμου

Το τελικό έργο θα περιλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση και τη σηματοδότηση μετά τις διασυνδέσεις με το ΣΚΑ – Κιάτο. Τέλος, η επέκταση θα συνδέσει τη Δυτική Αττική με την Αθήνα, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ