5 αστέρια στο Euro NCAP για όλα τα νέα Nissan

Nissan X-Trail Ελλάδα τιμές 2022

Οι πρόσφατες δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP επικύρωσαν την «5άστερη» επίδοση των νέων μοντέλων της Nissan.

Οι υπάρχουσες αξιολογήσεις 5 αστέρων για το Juke και το Qashqai επεκτείνονται πλέον και στις  εκδόσεις Hybrid και e-POWER αντίστοιχα, πλαισιώνοντας την  πλήρη γκάμα των “εξηλεκτρισμένων” οχημάτων Nissan και των ηλεκτρικών crossovers, με  αξιολογήσεις πέντε αστέρων από το Euro NCAP.

Στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών και τα δύο οχήματα σημείωσαν υψηλή βαθμολογία, με το Ariya να επιτυγχάνει βαθμολογία 86% και το X-Trail να σημειώνει 88%. Παρόλο που τα δύο οχήματα είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικές πλατφόρμες, μοιράζονται μια κοινή φιλοσοφία καθώς είναι κατασκευασμένα με χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής σε βασικούς τομείς για τη βελτίωση της ακαμψίας, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την απορρόφηση και μείωση της δύναμης της πρόσκρουσης προτού φτάσει στο κέλυφος ασφαλείας των επιβατών. Η προσθήκη κεντρικού αερόσακου και στα δύο οχήματα, για την αποφυγή σύγκρουσης κεφαλών μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, συμβάλλει στην εξαιρετική βαθμολογία πλευρικής πρόσκρουσης,  με 14,9 για το Ariya και 16 για το νέο X-Trail.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
nissan x-trail

Όσον αφορά την προστασία των παιδιών ως επιβατών και τα δύο οχήματα πέτυχαν σχεδόν πανομοιότυπες βαθμολογίες, με το Ariya να βρίσκεται στο 89% και το νέο X-Trail στο 90%. Στην αξιολόγηση της δοκιμής πρόσκρουσης για παιδιά επιβαίνοντες,  με κριτήριο παιδιά έξι και 10 ετών, το X-Trail σημείωσε 23,3 βαθμούς από τους 24 δυνητικούς, αντικατοπτρίζοντας την εξαιρετική προστασία που προσφέρει στους μικρούς επιβάτες. Το Ariya πέτυχε επίσης εξαιρετική βαθμολογία, με 22,9 στα 24. Και τα δύο οχήματα πέτυχαν επίσης το μέγιστο των 12 βαθμών για την εγκατάσταση Συστημάτων Συγκράτησης Παιδιού (CRS).

Στην κατηγορία των δοκιμών που αξιολογεί την ικανότητα του οχήματος να αναγνωρίζει και να ειδοποιεί τους οδηγούς για πεζούς ή άλλους εκτεθειμένους χρήστες στο δρόμο, το νέο X-Trail πέτυχε συνολική βαθμολογία 70%. Στην ίδια διαδικασία, το Ariya πετυχαίνει 74%. Και τα δύο οχήματα διαθέτουν πολλά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Intelligent Emergency Braking, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό και φρενάρει εάν το αυτοκίνητο αντιληφθεί επικείμενη πρόσκρουση με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη. Ομοίως, το Moving Object Detection ειδοποιεί τον οδηγό για ένα πιθανώς “αόρατο” αντικείμενο κοντά στο όχημα. Το Euro NCAP αναγνωρίζει την προτεραιότητα αποφυγής ατυχημάτων και  απονέμει βαθμούς στην τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και σε αυτή την περίπτωση, τόσο το νέο X-Trail όσο και το Ariya σημείωσαν εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία με 95% και 93% αντίστοιχα, χάρη στις τεχνολογίες Intelligent Mobility της Nissan. Πρόκειται για μια  ολοκληρωμένη σειρά από αυτές τις έξυπνες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του Autonomous Emergency Brake (AEB) που προσδιορίζει πότε το προπορευόμενο αυτοκίνητο φρενάρει, ξεκινώντας αντίστοιχα τη διαδικασία πέδησης για το όχημα.

nissan ariya

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επίσης το Intelligent Blind Spot Intervention που ανιχνεύει πότε ένα άλλο όχημα που βρίσκεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας δεν το έχει δει ο οδηγός, κατευθύνοντας ενεργά το όχημα πίσω στη λωρίδα του και μακριά από τον κίνδυνο.

Οι δυνατές επιδόσεις του νέου X-Trail και του Ariya απηχούν τις παρόμοιες βαθμολογίες που πέτυχε το Qashqai όταν δοκιμάστηκε πέρυσι. Το Qashqai και το X-Trail, είναι και τα δύο χτισμένα στην αρχιτεκτονική της Alliance CMF-C.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την προσθήκη του Juke Hybrid στη γκάμα της Nissan όπως  επίσης και την προσθήκη του συστήματος μετάδοσης κίνησης e-POWER στο Qashqai, ο Euro NCAP επιβεβαίωσε ότι η βαθμολογία για αυτά τα οχήματα δεν επηρεάζεται και ότι προσφέρουν το ίδιο επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ