Η νέα γκάμα της Nissan αποτελεί τον καλύτερο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση

Nissan Qashqai e-POWER 1

Η Nissan καλύπτει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού μέσω μιας πολυσχιδούς σειράς εξηλεκτρισμένων μοντέλων.

Η Nissan ακολουθεί σταθερά το μονοπάτι που έχει χαράξει προς ένα βιώσιμο μέλλον και χάρη στην αναθεωρημένη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων, ενισχύει την θέση της και προσφέρει επιλογές για όλες τις ανάγκες.

Η ιαπωνική εταιρεία είναι από τους πρωτεργάτες της ηλεκτροκίνησης και χάρη στην τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να γίνει ηγετική δύναμη στον χώρο.

Nissan Qashqai e-POWER 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σταθερά και μελετημένα βήματα, η στρατηγική της Nissan έφερε καρπούς με αποτέλεσμα να προσφέρει αυτή την στιγμή μια συναρπαστική εξηλεκτρισμένη γκάμα που είναι και η πιο ολοκληρωμένη της αγοράς.

Μάλιστα, η Nissan προηγείται του χρονοδιαγράμματος που έχει θέση η ίδια, προσφέροντας ήδη εξηλεκτρισμένες εκδόσεις σε όλα της τα μοντέλα και αποτελώντας ήδη το σημείο αναφοράς έναντι του ανταγωνισμού.

Η γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας διαθέτει αυτή την στιγμή 6 διαφορετικές προτάσεις που φέρνουν το αύριο της αυτοκίνησης σήμερα. Αυτά είναι τα υβριδικά Juke Hybrid και τα Qashqai και X-Trail e-POWER, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά Leaf, Ariya και Townstar, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο διάφορα επίπεδα ηλεκτροκίνησης που ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες.

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα της Nissan

Nissan Qashqai e-POWER 3

Ειδικά για την Ελλάδα, τα Qashqai και X-Trail με το σύστημα e-POWER προσφέρουν, ως προς τις επιδόσεις και την κατανάλωση, αντίστοιχα πλεονεκτήματα με ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο και επιπλέον ο οδηγός του απολαμβάνει οδηγική συμπεριφορά αντίστοιχη με αυτή ενός ηλεκτρικού αυτοκίνητου, χωρίς την ανάγκη φόρτισης σε πρίζα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης e-POWER της Nissan αποτελεί το καλύτερο δείγμα του είδους και το ευκολότερο μεταβατικό στάδιο μέχρι την ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για μια γενναία προσπάθεια που στην πράξη αποδίδει καρπούς.

Το σύστημα κίνησης e-POWER εφοδιάζει τα νέα Qashqai και X-Trail, και αποτελείται από έναν καινούριο 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1,5 λίτρων με σύστημα μεταβλητής συμπίεσης (VCT), ένα ηλεκτρομοτέρ και μία μπαταρία 2,1 kWh, και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο σταθερής σχέσης.

Nissan Qashqai e-POWER 4

Μάλιστα, το νέο X-Trail διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση e-4ORCE με ένα επιπλέον ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα, πέντε προγράμματα οδήγησης, καθώς και με δυνατότητα τρίτης σειράς καθισμάτων για την φιλοξενία επτά επιβατών.

Και στα δύο μοντέλα, την κίνηση αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι ηλεκτρικοί κινητήρες που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από τον θερμικό κινητήρα βενζίνης που παίζει τον ρόλο γεννήτριας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θερμικός κινητήρας του υβριδικού συστήματος λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο εύρος στροφών για την επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης, και δίνει ενέργεια στην μπαταρία.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Nissan X-Trail

Nissan X-Trail e-POWER 1

Στην περίπτωση του Qashqai, η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 190 ίππους και τα 330 Nm, ενώ στο X-Trail αποδίδει 204 ίππους με την ίδια ροπή. Στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοσης e-4ORCE του X-Trail, προστίθεται ένα ακόμα ηλεκτρομοτέρ που ελέγχεται ηλεκτρονικά, με την ισχύ της έκδοσης να φτάνει τους 213 ίππους και η ροπή στα 525 Nm.

Όσον αφορά την επιβράδυνση, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα e-POWER Qashqai και X-Trail διαθέτουν e-Pedal που ευνοεί την ανάκτηση ενέργειας μέσω της πέδησης και προετοιμάζει τον οδηγό για το επόμενο βήμα στην ηλεκτροκίνηση, καθώς επιβραδύνει το αυτοκίνητο μόνο με το σήκωμα του δεξιού ποδιού από το γκάζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan X-Trail e-POWER 2

Οι επιδόσεις που χαρίζει το υβριδικό σύστημα e-POWER στα δύο SUV είναι δυνατές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται από στάση σε 7,9 δλ. για το Qashqai και σε 8,0 δλ. για το X-Trail. Το τετρακίνητο e-4ORCE απαιτεί για την ίδια μέτρηση μόλις 7,2 δλ.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Nissan Qashqai

Πέρα όμως από τις δυνατές επιδόσεις, το νέο υβριδικό σύστημα προσφέρει μέση κατανάλωση στο Qashqai που περιορίζεται στα 5,3 λτ/100 χλμ. και στο X-Trail στα 5,9 λτ./100 χλμ. Οι αντίστοιχες τιμές για τις εκπομπές CO2 είναι 119 γρ./χλμ. και 131 γρ./χλμ., πράγμα που σημαίνει ότι το Qashqai δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Και τα δύο όμως μπορούν να εισέρχονται καθημερινά στον Δακτύλιο.

Η τιμή εκκίνησης της έκδοσης e-POWER του Qashqai έχει καθοριστεί στα 41.690 ευρώ και του αντίστοιχου X-Trail στα 44.990 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan X-Trail e-POWER 3

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ