5 αστέρια ασφαλείας για το CUPRA Born

CUPRA Born

Το Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA, συνέχισε τα εξαιρετικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά τη διάρκεια των δοκιμών ασφαλείας του Euro NCAP, επιτυγχάνοντας βαθμολογία 5 αστέρων.

Ένα σημαντικό αποτέλεσμα για το CUPRA Born, που μαζί με το CUPRA Formentor και το CUPRA Leon εντάσσεται στα αυτοκίνητα των πέντε αστέρων, τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι η μάρκα έχει δεσμευτεί να προσφέρει αυτοκίνητα που συνδυάζουν σύγχρονες επιδόσεις και μέγιστη ασφάλεια. Αλλά αυτή τη φορά σε ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο.

Μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας

Το επίτευγμα του CUPRA Born κατέστη δυνατό χάρη στο ευρύ φάσμα συστημάτων ασφαλείας του.

Τα συστήματα περιλαμβάνουν Autonomous Emergency Braking, Traffic Sign Recognition, Travel Assist, Light Assist και Pre-Crash Assist. Επιπρόσθετα σε αυτά είναι η ενσωμάτωση επτά αερόσακων, συμπεριλαμβανομένου ενός στάνταρ μπροστινού κεντρικού αερόσακου, Front Assist με ανίχνευση οχήματος, πεζού και ποδηλάτη, Emergency Steering Assist και Junction Assist, Lane Assist και Emergency e-Call. Το CUPRA Born αποδεικνύεται ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα που διατίθενται στην αγορά, ακόμη και όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις πιο πρόσφατες και αυστηρότερες  μεθόδους δοκιμών του Euro NCAP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
CUPRA Born

Εκτός από τον εντοπισμό οχημάτων, πεζών και ποδηλάτων, το Front Assist επίσης περιλαμβάνει Emergency Steering Assist και Junction Assist. Κατά τη διάρκεια μίας παρέμβασης του Front Assist, μετά την αρχική προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει ένα αντικείμενο, το Emergency Steering Assist κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις διεύθυνσης και πέδησης για να βοηθήσει στην εύρεση μιας βελτιστοποιημένης πορείας αποφυγής.

CUPRA Born: ανάμεσα στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς

Οι βαθμολογίες του CUPRA Born σε κάθε τομέα που δοκιμάστηκε υπογράμμισαν πως το εύρος των συστημάτων του το βοήθησαν να επιτύχει κορυφαία τελική βαθμολογία: Ενήλικοι Επιβάτες 93%, Παιδιά Επιβάτες 89%, Ευάλωτοι Χρήστες του Δρόμου 73% και Υποβοήθηση Ασφαλείας 80%.

CUPRA Born
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε που το Euro NCAP επαναξιολόγησε τις διαδικασίες δοκιμών του, η CUPRA εργάστηκε σκληρά για να διαβεβαιώσει ότι τα αυτοκίνητά της θα συνεχίσουν να σκοράρουν υψηλά και το γεγονός ότι το CUPRA Born μαζί με το  CUPRA Formentor και το CUPRA Leon πέτυχαν αξιολόγηση 5 αστέρων αποτελεί απόδειξη της αφοσοίωσης της μάρκας στο να παρέχει τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ