2.616 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα με diesel. Γίνεται;

γέμισμα με diesel

Αναφορικά με την αυτονομία, τα αυτοκίνητα με κινητήρες diesel κατέχουν τα πρωτεία και αυτό το εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ μας έρχεται από την εποχή που μεσουρανούσαν.

Προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους τέσσερεις τροχούς, οι κινητήρες diesel βλέπουν σιγά-σιγά την πόρτα της εξόδου, παρά τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματά τους στους τομείς της κατανάλωσης και της αυτονομίας έναντι των μοτέρ βενζίνης.

Την προηγούμενη δεκαετία οι κινητήρες diesel μεσουρανούσαν στην Ευρωπαϊκή αγορά (και όχι μόνο) και αποτελούσαν την στάνταρ επιλογή στις μεγαλύτερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου γνωρίζοντας ανάλογη άνθιση και στην ελληνική επικράτεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκείνη τη «χρυσή» για τους κινητήρες πετρελαίου δεκαετία μας έρχεται και το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης με μόλις ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ.

Αν και στα επιβατικά ο κινητήρας πετρελαίου έχει σαφώς μεγαλύτερη πέραση στην Ευρώπη, το σχετικό εντυπωσιακό ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α. το 2012 από τον John και την Helen Taylor.

Το ζευγάρι από την Αυστραλία οδήγησε ένα δίλιτρο αμερικάνικων προδιαγραφών VW Passat TDI με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η προσπάθεια για το ρεκόρ κράτησε επί τρεις ημέρες, σε πραγματικές συνθήκες και έγινε υπό την επίβλεψη κριτών. Το Passat διέσχισε συνολικά στην πορεία του εννέα πολιτείες, ενώ για να κάνει ακόμη πιο ρεαλιστική την κατανάλωση πρόσθεσε και 60 περίπου κιλά αποσκευών.

Έχοντας ξεκινήσει από το Houston του Texas στις 3 Μαΐου, ο John και η Helen Taylor έφτασαν στο Sterling της Virginia στις 5 του μήνα οδηγώντας μόνο την ημέρα ώστε να φέρουν τις συνθήκες οδήγησης ακόμη πιο κοντά στην πραγματικότητα. Οδηγούσαν εναλλάξ ενώ φρόντισαν να μην το κάνουν αυτό για περισσότερες από 17 ώρες την ημέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 73 λιτρα στο σφραγισμένο ρεζερβουάρ, το δίλιτρο diesel Passat έφτασε έως τα 2.616 χιλιόμετρα με μέση ωριαία ταχύτητα λίγο πάνω από 60 χλμ./ώρα και κατανάλωση μόλις 2,8 λτ./100 χλμ.

ρεκόρ με αυτοκίνητο diesel

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από την δική μας μεριά του Ατλαντικού, το ρεκόρ μεγαλύτερης απόστασης με ένα ρεζερβουάρ, το οποίο αποτελεί και το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness έγινε έναν περίπου χρόνο νωρίτερα από εκείνο στις Η.Π.Α. με πρωταγωνιστή πάλι ένα Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion.

Το «ευρωπαϊκό» ρεκόρ Guinness στέκει μέχρι σήμερα και έγινε σε event που διοργάνωσε το περιοδικό αυτοκινήτου «Auto Motor i Sport» της Κροατίας με το sedan της γερμανικής εταιρείας να καλύπτει μια απόσταση 2.545,8 χιλιομέτρων.

Οδηγοί του Passat ήταν οι Κροάτες Marko Tomac και Ivan Cvetkovic που οδήγησαν αποκλειστικά μέσα στη χώρα τους σημειώνοντας παράλληλα μέση κατανάλωση 3,08 λτ./100 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ