Ηλεκτρικό χειρόφρενο: Τι θα γίνει αν το πατήσω στα 200 χλμ./ώρα; (+video)

Ηλεκτρικό χειρόφρενο με 200 χλμ./ώρα τι γίνεται;

Αν σας βασανίζει και εσάς η ίδια απορία για το τι γίνεται στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό χειρόφρενο εν κινήσει τότε δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το παρακάτω video.

Το ηλεκτρικό χειρόφρενο δεν είναι απλά μια τάση στα σύγχρονα αυτοκίνητα αλλά ένα ηλεκτρικό σύστημα συγκράτησης των φρένων που τείνει να εξαλείψει το παραδοσιακό μηχανικό χειρόφρενο.

Οι περισσότεροι οδηγοί γνωρίζουν τι γίνεται αν τραβήξει κανείς ένα μηχανικό χειρόφρενο εν κινήσει: μια κίνηση που προκαλεί στιγμιαίο ή παρατεταμένο μπλοκάρισμα των πίσω τροχών (αφού εκεί ενεργεί στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων).

Σε συνδυασμό με το στρίψιμο του τιμονιού το μηχανικό χειρόφρενο μπορεί να οδηγήσει το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου σε… εντυπωσιακές πορείες, μια πράξη που χρησιμοποιείται κατά κόρον στους αγώνες ράλι, αλά και drift ώστε οι έμπειροι αγωνιζόμενοι να κατευθύνουν κατά βούληση το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, συνήθως για να ολοκληρώσουν ταχύτερα μια κλειστή στροφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασιζόμενοι στα παραπάνω, είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι κάτι αντίστοιχο γίνεται και όταν ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό χειρόφρενο τραβώντας το σχετικό κουμπί. Σε πίστα, το απόλυτο περιβάλλον για να δοκιμάζει κανείς τέτοιες ενέργειες με ασφάλεια, ο γνωστός Βρετανός παρουσιαστής-δημοσιογράφος Chris Harris αποφάσισε να κάνει ακριβώς αυτό, ώστε «να μην χρειαστεί να το κάνει κανένας άλλος». Δοκίμασε μάλιστα να το κάνει με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα στην ευθεία, ενώ δεν δίστασε να τραβήξει το ηλεκτρικό χειρόφρενο κατά τη διάρκεια μιας στροφής.

Δείτε τα αποτελέσματα της απόπειρας του Harris στο ακόλουθο video.

Δείτε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ