1.700 νέα περιπολικά Lada για την αστυνομία της Ρωσίας

Lada Vesta

Η Lada ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 1.700 νέα περιπολικά στην αστυνομία και την τροχαία της Ρωσίας, τα οποία ήδη έχουν διανεμηθεί στα διάφορα τμήματα της χώρας.

Τo νέο ρωσικό περιπολικό είναι το μικρό σεντάν Vesta της Lada, το οποίο εφοδιάζεται με 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 106 ή 113 ίππων. Επίσης, υπάρχει και η έκδοση Vesta Sport με τον 1.800άρη κινητήρα βενζίνης των 145 ίππων.

Ειδικά για τα νέα τους καθήκοντα, τα αυτοκίνητα έχουν βαφτεί στο μπλε-λευκό χρώμα των περιπολικών της Ρωσίας, έχουν αποκτήσει «φάρους» στην οροφή, ένα ειδικό σύστημα ηχείου-ασυρμάτου, περιμετρικές κάμερες για καταγραφή συμβάντων, καθώς και μια σειρά από άλλο απαραίτητο εξοπλισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lada Vesta sedan

Επίσης, η Lada έχει τοποθετήσει επιπλέον πρίζες 12V για τη σύνδεση εξωτερικών συσκευών και θυρών USB, ενώ ειδικά διαμορφωμένο είναι το διαμέρισμα του χώρου αποσκευών. Όλες οι μετατροπές γίνεται από την VIS-Auto, τη θυγατρική εταιρεία της AvtoVAZ που κατέχει τη Lada.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 1.700 Lada Vesta sedan δεν είναι τα μοναδικά νέα περιπολικά των Ρώσων, αφού πρόσφατα η τροχαία παρέλαβε 2.500 καινούργια περιπολικά Hyundai Solaris, τα οποία κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Hyundai στην Αγία Πετρούπολη.

Επίσης, τη διετία 2019-2020 η αστυνομία της Ρωσίας ενισχύθηκε και με πολλά περιπολικά Skoda Octavia που παράγονται στο εργοστάσιο της Skoda στη χώρα, καθώς και με σκληροτράχηλα ρώσικα 4Χ4, UAZ Patriot.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ