Περισσότερα από 1.700 ηλεκτρικά στην ουρά για την επιδότηση αγοράς

Volvo XC40

Αναδρομική ισχύ θα έχει το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η πλατφόρμα του οποίου άνοιξε σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022.

Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» εισάγει σημαντικές αλλαγές, αυξάνοντας το μέγιστο πόσο στα 15.000 ευρώ και καταργώντας το όριο στην τιμή προ φόρων ενός αυτοκινήτου για την ένταξή του στο πρόγραμμα.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι θα έχει αναδρομική ισχύ, δίνοντας την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν ταξινομηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και σήμερα να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης και να διεκδικήσουν το ποσό, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει έως και τα 15.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Jaguar i-Pace

Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας το διάστημα αυτό υπερβαίνει τα 1.700, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει επιπλέον καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των αιτήσεων που θα κατατεθούν στην πλατφόρμα του επιδοτούμενου προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 1» έχει επί της ουσίας ολοκληρωθεί από τον Νοέμβριο του 2021, υπάρχουν ακόμα και σήμερα αιτήσεις που εκκρεμούν με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να μην έχουν εισπράξει το ποσό της επιδότησης.

Cupra Born
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επιδότηση αγοράς δικαιούνται τόσο τα ηλεκτρικά ποδήλατα όσο και τα ηλεκτρικά scooters, όπως άλλωστε και επιτοίχιοι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ