Σοκ! 17 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο σε ένα μήνα

Τροχαίο ατύχημα με κρατικό αυτοκίνητο 2022

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της Τροχαία Αττικής σχετικά με τις παραβάσεις αλλά και τα τροχαία δυστυχήματα που καταγράφηκαν τον Ιούνιο.

Όχι ένας, ούτε δύο αλλά δεκαεπτά άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο κατά την διάρκεια ενός μόλις μήνα στην Αττική!

Ειδικότερα τον Ιούνιο καταγράφηκαν 553 τροχαία δυστυχήματα αλλά και ατυχήματα που στην Περιφέρεια Αττικής με 678 παθόντες. Τα 17 από αυτά ήταν θανατηφόρα με 17 νεκρούς, τα 14 σοβαρά με 15 σοβαρά τραυματίες και τα 522 ελαφρά με 646 ελαφρά τραυματίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα τον Ιούνιο η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τον Ιούνιο βεβαίωσε 21.179 παραβάσεις εκ των οποίων οι 1.029 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος με αποτέλεσμα καθημερινά να καταγράφονται πάνω από 700 κλήσεις.

Οι 592 παραβάσεις αφορούσαν σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 39 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, οι 67σε παραβάσεις ορίου ταχύτητας, οι 196 παραβάσεις σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 421 παραβάσεις σε χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 916 παραβάσεις σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 896 παραβάσεις σε μη χρήση προστατευτικού κράνους και οι 44 παραβάσεις σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ