Πωλήθηκε έναντι 1,1 εκ. δολαρίων, η Lamborghini Diablo του Donald Trump

lamborghini diablo

Πρώτος ιδιοκτήτης αυτής της μοναδικής, βαμμένης στο συγκεκριμένο χρώμα Le Mans Blue, Lamborghini Diablo VT του 1997, ήταν ο 45ος  Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump.

Το roadster αυτοκίνητο πουλήθηκε τις προηγούμενες μέρες, μέσω δημοπρασίας από τον Barrett-Jackson’s Scottsdale, για 1,1 εκατομμύριο δολάρια, περίπου 920.000 ευρώ δηλαδή. Πολύ παραπάνω από όσο συνήθως πιάνουν παρόμοια μοντέλα, αν δεν ανήκουν σε διασημότητα. Αυτομάτως, το τόσο υψηλό ποσό, την καθιστά ως την ακριβότερη Diablo του κόσμου.

lamborghini diablo b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Trump είχε παραγγείλει την VT Roadster στην μπλε απόχρωση της φωτογραφίας. Αν και δεν παραγόταν, λόγω των καλών του σχέσεων με την ιταλική εταιρεία, η Lamborghini έδωσε την έγκριση και το αυτοκίνητο παραδόθηκε τελικά σε εκείνον στο Blu Le Mans. Όπερ σημαίνει πως είναι… το μοναδικό αυτοκίνητο σε αυτό το χρώμα.

Εκτός αυτού, πάνω στην πόρτα, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, υπάρχει επίσης ένα ειδικό ταμπελάκι που αναγράφει «Donald Trump 1997 Diablo». Ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 5,7 λίτρων με την ισχύ των 492 ίππων, ικανός να προσφέρει τελική ταχύτητα έως 325 χλμ./ώρα, παρέμεινε ως είχε.

lamborghini diablo c

Ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος είχε πουλήσει την Diablo το 2002, ενώ το 2016 είχε εμφανιστεί εκ νέου προς πώληση στο eBay, από διαφορετικό άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς το είχε αγοράσει το 2005. Δεν έχει καταστεί σαφές ωστόσο, πόσα χέρια άλλαξε στο μεσοδιάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Lamborghini Diablo VT Roadster που βλέπετε, έχει στο κοντέρ της μονάχα 15.431 μίλια (24.800 χιλιόμετρα). Επομένως, κανείς δεν την οδήγησε και τόσο πολύ. Ελπίζουμε ο νέος κάτοχος να την απολαύσει περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ