Τέλος η Harley-Davidson από τη Ρωσία

Harley-Davidson διακοπή δραστηριοτήτων στη Ρωσία 2022

Η Harley-Davidson, ο μεγαλύτερος Αμερικανός κατασκευαστής μοτοσικλετών ανακοίνωσε επίσημα το πάγωμα εξαγωγών μοτοσικλετών του στη Ρωσία.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη, μία ακόμη εταιρεία κόβει, τουλάχιστον προσωρινά, τους εμπορικούς της δεσμούς με την Ρωσία. Από τον κόσμο των δύο τροχών αυτή είναι η αμερικάνικη Harley-Davidson, η οποία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη ρώσικη αγορά, ενώ παράλληλα προχωρά σε παύση αποστολής νέων μοτοσικλετών στη χώρα.

Η Harley-Davidson δεν προχώρησε σε περαιτέρω δηλώσεις για τη «συστράτευση» της με άλλες εταιρείες του δυτικού κόσμου που έχουν ήδη σταματήσει τις εξαγωγές τους στη Ρωσία -ως ένα μέσο πίεσης για να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος των Αμερικανών σε δηλώσεις παραχώρησε σε αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι, εκτός από το παραπάνω, δήλωσε μόνο ότι οι σκέψεις τους είναι με τους Ουκρανούς και την ασφάλεια τους αλλά και όλους εκείνους που έχουν επηρεαστεί από την κρίση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τώρα στη λίστα των εταιρειών περιλαμβάνονται οι BMW, Citroen, Honda (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες), Hyundai, Jaguar Land Rover, Mercedes, General Motors, Volvo και το σύνολο του ομίλου VW, θυγατρική του οποίου είναι και η Ducati.

Harley-Davidson διακοπή δραστηριοτήτων στη Ρωσία 2022

Η αμερικάνικη εταιρεία, που δεν βρίσκεται και στην καλύτερη της περίοδο από πλευράς πωλήσεων, δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πωλήσεις τον μοτοσικλετών της στη Ρωσία. Να σημειωθεί ότι η Ευρώπη -στην οποία οι Αμερικάνοι περιλαμβάνουν και την Αφρική- είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Harley-Davidson έπειτα μόνο από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο των μοτοσικλετών της Harley-Davidson που απορροφούν οι χώρες τις ανατολικής Ευρώπης.

Με δέκα καταστήματα στη ρώσικη αγορά, οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για μικρές απώλειες για τους Αμερικάνους στον εμπορικό στίβο, οι οποίες αναμένεται να εξισορροπηθούν από τις πωλήσεις και την αναδιανομή των μοτοσικλετών τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ