QJMOTOR SVT 650 -Η νέα adventure σύντομα στην Ελλάδα, σε τιμή πρόκληση

Νέα QMMOTOR SVT 650 έρχεται στην Ελλάδα με τιμή από 6.695 ευρώ

Η SVT 650 των 76 ίππων αναμένεται σύντομα στην ελληνική αγορά με τη νέα μεσαίου κυβισμού adventure μοτοσυκλέτα της QJMOTOR να είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις.

Με μοντέρνα σχεδίαση και πλούσιο εξοπλισμό, η νέα SVT 650 έρχεται να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις επιλογές στην πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα της QJMOTOR έχοντας στα «σωθικά» της έναν σύγχρονο V2 κινητήρα, τον ισχυρότερο στην κατηγορία της, σύμφωνα με την εταιρεία.

Με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών V2 κινητήρας έχει αποδειχθεί ως μία από τις ιδανικές επιλογές για τη συγκεκριμένη κατηγορία μοτοσυκλετών, χάρη στα χαρακτηριστικά της απόδοσής του που ταιριάζουν απόλυτα με το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που διαθέτουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα διαστήματα ανάφλεξης στις 270 μοίρες, βοηθά τον τροχό να ανακτήσει την πρόσφυση, ειδικά σε χωμάτινα τερέν, με την παροχή ροπής από χαμηλά και τη γραμμική απόδοση να αποτελούν πολύτιμους συμμάχους σε κάθε πεδίο δράσης μιας adventure μοτοσυκλέτας. Ο κινητήρας της SVT 650, πέρα από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αποτελεί και σημείο αναφοράς ως ο δυνατότερος της κατηγορίας, με την μέγιστη ονομαστική ισχύ να φτάνει τους 76,2 ίππους στις 9.000 στροφές και τη ροπή στα 65 Nm στις 8.000 σ.α.λ.

Παράλληλα, χάρη στο εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού η μέση κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και σε συνδυασμό με τα 20 λίτρα χωρητικότητας του ρεζερβουάρ, η αυτονομία της SVT 650 μπορεί να ξεπεράσει τα 460 χιλιόμετρα.

Ξεκάθαρος προσανατολισμός και στη σχεδίαση

Ο σχεδιασμός της νέας SVT 650 δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη ξεκάθαρη φιλοσοφία και τον προσανατολισμό της μοτοσυκλέτας, διατηρώντας τις βασικές «αρχιτεκτονικές» αρχές των adventure μοτοσυκλετών, με την προσθήκη ξεχωριστών και ιδιαίτερων στοιχείων από το τμήμα σχεδιασμού του εργοστασίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπροστινή όψη της SVT 650 ξεχωρίζει χάρη στην κατακόρυφη τοποθέτηση των δίδυμων LED προβολέων και την εντυπωσιακή σχεδίαση του φέρινγκ, που καταφέρνει να διατηρεί στενή τη σιλουέτα της μοτοσυκλέτας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετική κάλυψη στον αναβάτη.

Οι προστατευτικές χούφτες με την αλουμινένια ενισχυτική μπάρα ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό της SVT 650, όπως και η ποδιά κάτω από τον κινητήρα, ενώ πίσω από την αεροδυναμικά μελετημένη ζελατίνα έχει τοποθετηθεί έγχρωμη TFT οθόνη επτά ιντσών, η οποία προβάλει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στον αναβάτη, με δυνατότητα διασύνδεσης μέσω πρωτοκόλλου Bluetooth.

Η σέλα του αναβάτη προσφέρει μεγάλους χώρους και τοποθετεί το σώμα "μέσα" στη μοτοσυκλέτα, ενώ η τοποθέτηση του τιμονιού μεταβλητής διατομής σε συνδυασμό με τη θέση των μαρσπιέ, δημιουργούν φυσικές γωνίες για τα άκρα, με πρόβλεψη και για οδήγηση σε όρθια θέση σε χωμάτινες διαδρομές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα, η ξεχωριστή σέλα για τον συνεπιβάτη τον τοποθετεί σε λίγο ψηλότερη θέση με σωστή τοποθέτηση των ποδιών και στήριξη από τα πλαϊνά τμήματα της στάνταρ αλουμινένιας σχάρας, η οποία παίζει και το ρόλο των χειρολαβών. Η εξάτμιση είναι τοποθετημένη ψηλά για μεγαλύτερη ευκολία σε πιο δύσβατα εδάφη, ενώ στο σχεδιασμό της ουράς υπάρχει πρόβλεψη για την τοποθέτηση βάσεων για πλαϊνές βαλίτσες.

Δύο εκδόσεις για κάθε είδους «περιπέτεια»

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο σε συνδυασμό με το αλουμινένιο ψαλίδι της SVT 650, προσφέρουν μία στιβαρή «βάση» που συμπληρώνεται από το ανεστραμμένο και πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι και τη monoshock (επίσης πλήρως ρυθμιζόμενη) πίσω ανάρτηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ρυθμίσεις των αποσβέσεων έγιναν με γνώμονα τη συμπεριφορά σε άσφαλτο και χώμα, αλλά και την ομοιογένεια σε πιο γρήγορους ρυθμούς οδήγησης στα ταξιδιωτικά χιλιόμετρα που υπόσχεται να γράψει η SVT 650. Το πακέτο άνεσης και ασφάλειας ολοκληρώνεται με τους δύο δίσκους 320 χλστ. μπροστά με ακτινικές τετραέμβολες δαγκάνες της Brembo, το δίσκο των 260 χλστ. πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα που προέρχεται κι αυτή από το ιταλικό εργοστάσιο, και το εξελιγμένο δικάναλο σύστημα ABS 9.1MB της Bosch.

Προκειμένου να ανταποκριθεί απόλυτα σε κάθε εξειδικευμένη απαίτηση των υποψήφιων ιδιοκτητών, η νέα SVT έρχεται σε δύο εκδόσεις: Στην SVT 650 που είναι εφοδιασμένη με χυτές αλουμινένιες ζάντες και στην SVT 650X η οποία διαθέτει ακτινωτούς τροχούς με tubeless ελαστικά. Και στις δύο εκδόσεις οι διαστάσεις των τροχών είναι ίδιες -19 και 17 ίντσες εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον πλούσιο εξοπλισμό των SVT 650/650X συμπεριλαμβάνονται τα θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, ώστε να είναι άνετη και ευχάριστη η οδήγηση της μοτοσυκλέτας ακόμη και σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, ενώ ρυθμιζόμενες είναι οι μανέτες του φρένου και του συμπλέκτη.

Η τιμή της SVT 650 έχει καθοριστεί στα 6.695 ευρώ, ενώ της SVT 650X στα 7.195 ευρώ. Και οι δύο εκδόσεις διατίθενται μέσω του δικτύου QJMOTOR της Γκοργκόλης Α.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ