Μοτοσυκλέτα Yamaha βρέθηκε ολοκαίνουργια στο κουτί της μετά από 40 χρόνια

Yamaha SR500

Απίστευτη και όμως αληθινή είναι η Yamaha SR 500 που παρέμεινε στο κουτί της ως καινούρια μοτοσικλέτα για τέσσερεις και πλέον δεκαετίες.

Την ευκαιρία να αποκτήσουν μια «ολοκαίνουργια» μοτοσικλέτα της Yamaha, η οποία μετρά ωστόσο ήδη 40 χρόνια ζωής (!) θα έχουν όσοι λάβουν μέρος στη δημοπρασία που διοργανώνει ο γνωστός αμερικανικός οίκος Mecum στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών στις 25-29 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μια μονοκύλινδρη Yamaha SR500, η οποία παρέμεινε στην αρχική κούτα μεταφοράς της από την ημέρα που κατασκευάστηκε -το μακρινό 1981- μέχρι και σήμερα, αποτελώντας πλέον μία σπάνια και άκρως συλλεκτική μοτοσικλέτα, ειδικά στην κατάσταση που βρέθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Yamaha SR500

Η μοτοσικλέτα ανήκε σε μια εταιρεία εμπορίας δικύκλων, γεγονός που απαντά στα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πώς η συγκεκριμένη Yamaha διατηρήθηκε σε κατάσταση... κούτας για σχεδόν 41 χρόνια.

Η Yamaha SR500 πέρασε στην παραγωγή το 1978 αποτελώντας την ασφάλτινη έκδοχή του θρυλικού XT500, υιοθετώντας τα ίδια μηχανικά μέρη και ειδικότερα τον μονοκύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 499 κ.εκ.

Yamaha SR500
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Yamaha SR500 διατηρήθηκε στη γραμμή παραγωγής έως και το 1981, συνεπώς η συγκεκριμένη αποτελεί ένα από τα τελευταία Made in USA δείγματα του είδους της.

Δείτε εδώ τις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων

Με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, η τιμή πώλησής της αναμένεται να συντρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ θεωρείται μάλλον απίθανο να εγκαταλείψει την αρχική της συσκευασία, καθώς κανείς νοήμων συλλέκτης δεν θα προχωρούσε στο… unboxing ενός σπάνιου, δίκυκλου θησαυρού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ