Πωλήθηκε η παλιότερη μοτοσικλέτα παραγωγής στον κόσμο

Πωλήθηκε η παλιότερη μοτοσικλέτα στον κόσμο Hildebrand & Wolfmuller 2023

Μετρώντας 129 χρόνια ζωής μια από τις πρώτες μοτοσικλέτες Hildebrand & Wolfmuller που είδαν το φως της παραγωγής πωλήθηκε σε δημοπρασία που πραγματοποίησε ο οίκος Bonhams.

Η BMW είναι ο πιο διάσημος κατασκευαστής μοτοσικλετών που προέρχεται από το Μόναχο της Γερμανίας. Ωστόσο δεν είναι και ο παλιότερος αφού σχεδόν τρεις 10ετίες νωρίτερα η Hildebrand & Wolfmuller κατασκεύασε όχι μόνο την πρώτη μοτοσικλέτα «ευρείας» παραγωγής στην Γερμανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με μοτέρ εσωτερικής καύσης, η Hildebrand & Wolfmuller ήρθε περίπου μια 10ετία μετά την ξύλινη τετράροδη Reitwagen των Gottlieb Daimler και Wilhelm Maybach και σε αντίθεση με εκείνη που παρέμεινε πρωτότυπο είδε κανονικά το φως της παραγωγής με τους Βαυαρούς να κατασκευάζουν και να πωλούν περίπου 2.000 αντίτυπα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Hildebrand & Wolfmuller, το πρώτο δίκυκλο στον κόσμο που έφερε επίσημα το χαρακτηρισμό «Motorrad», (μοτοσικλέτα στα γερμανικά), αφού τον κατοχύρωσε η εταιρεία, έφερε εν σειρά δικύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος απέδιδε 2,5 περίπου ίππους και μπορούσε να την ωθήσει σε ταχύτητες κοντά στα 50 χλμ./ώρα. Ένα νούμερο εντυπωσιακό σε σχέση με οποιοδήποτε από τα ελάχιστα οχήματα παραγωγής εκείνης της εποχής.

Μια από τις πρώτες μοτοσικλέτες που κατασκευάστηκαν ποτέ από τους αδερφούς Hildebrand και τον Alois Wolfmuller, η οποία θεωρείται πως είναι και η παλιότερη του Βαυαρού κατασκευαστή που υπάρχει σήμερα, πωλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Bohnams.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει η Hildebrand & Wolfmuller έφτασε στα 195.000 ευρώ, ένα ποσό που αν και απέχει πολύ από το υψηλότερο που έχει δοθεί σε δημοπρασία για μοτοσικλέτα με μεγάλης ιστορικής σημασίας, δεν παύει να είναι μεγάλο για κάτι που μοιάζει με ένα μοτοποδήλατο σε μεγέθυνση αλλά χωρίς πετάλια.

Η μοτοσικλέτα των Βαυαρών βρίσκεται σε αυθεντική και καλή κατάσταση, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και δεν έχει αναπαλαιωθεί, ενώ συνοδεύεται από έγγραφα και φωτογραφίες από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της που πιστοποιούν τη γνησιότητά της.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ