Ο Marc Marquez επιστρέφει στο MotoGP φέτος!

Marc Marquez επιστροφή MotoGP 2022

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Μετά το χειρουργείο και την μακρά περίοδο ανάρρωσης ο Marc Marquez πήρε το πράσινο φως και θα επιστρέψει άμεσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Πάνε σχεδόν τέσσερεις μήνες από τότε που είδαμε τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP Marc Marquez να αγωνίζεται. Ο Καταλανός πήρε τότε τη μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και τη διεκδίκησή του και να επικεντρωθεί στα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το σώμα του και συγκεκριμένα στο δεξί του χέρι. Προβλήματα που δεν τον άφηναν πλεόν να οδηγήσει στο 100% και να έχει τις ευκαιρίες που ήθελε για να αντιμετωπίσει στα ίσια τους αντιπάλους του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ισπανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Honda χειρουργήθηκε στο προβληματικό χέρι του και έπειτα από μια μεγάλη περίοδο αποχής από οτιδήποτε ξεκίνησε να προπονείται για να βελτιώσει τη δύναμη και την αντοχή του. Με το ιατρικό team να καταγράφει τη σημαντική πρόοδο που σημείωνε ο Marquez στην αποκατάστασή του ξεκίνησαν και τα σενάρια επιστροφής του στη δράση, με τον Ισπανό να δοκιμάζει αρχικά τις αντοχές του δύο φορές στην πίστα του Aragon, στη σέλα μιας CBR600R.

Marc Marquez επιστροφή MotoGP 2022

Τα άκρως θετικά αποτελέσματα από αυτές τις δοκιμές οδήγησαν στο επόμενο βήμα που ήταν η αξιολόγηση του Marquez αυτή τη φορά στη σέλα της πανίσχυρης εργοστασιακής Honda RC213V, με τις δοκιμές να πραγματοποιούνται αυτή τη φορά στην πίστα του Misano. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και στην ιταλική πίστα με τον Ισπανό να παραδέχεται όμως ότι περισσότερο πονούσε πάνω στη μοτοσικλέτα του παρά το διασκέδαζε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παραπάνω ωστόσο δεν εμπόδισε το ιατρικό team που τον παρακολουθεί να δώσει στον Ισπανό το πράσινο φως για να λάβει μέρος ξανά σε αγώνα του κορυφαίου πρωταθλήματος ταχύτητας των δύο τροχών.

Οδηγούμενος και από την φιλοδοξία του ο Marquez αποφάσισε να πάρει το ρίσκο το συντομότερο δυνατό και θα τον δούμε να αγωνίζεται τελικά ξανά στον ερχόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Aragon. Αυτό τη στιγμή που τα πιο αισιόδοξα και ρεαλιστικά σενάρια ήθελαν τον αναβάτη της Honda να μπαίνει ξανά στους αγώνες στο τέλος της σεζόν.

Αν και ο Marquez παραδέχεται ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να μπορέσει να αγωνίζεται στο 100% κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου αγώνα, η παρουσία του στο Aragon δείχνει το κράμα από το οποίο είναι φτιαγμένος ο Καταλανός, ο οποίος δεν δίστασε να πάρει το ρίσκο πολύ νωρίτερα από αυτό που έδειχνε η λογική.

Ας ευχηθούμε όλοι καλή επάνοδο στον οχτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή αλλά και να μείνει παράλληλα μακριά από «ευτράπελα» (βλ. ατύχημα) στους εναπομείναντες αγώνες του MotoGP μέχρι και τη λήξη της φετινής αγωνιστικής χρονιάς. Όπως και να έχει, η επιστροφή του Marquez, που θα αξιοποιήσει τους εναπομείναντες αγώνες ως προπαρασκευαστικό στάδιο για την ερχόμενη σεζόν, ήταν κάτι που εύχονταν όλοι οι φίλοι του Ισπανού αναβάτη αλλά και το MotoGP γενικότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ