Κινητήρας-θαύμα χωράει σε μια τσέπη και παράγει 500 Nm ροπής

Κινητήρας θαύμα

Ο Σουηδός κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών CAKE λάνσαρε ένα νέο ηλεκτρομοτέρ με ροπή 500 Nm για τα off road μοντέλα του.

Τον τελευταίο καιρό οι σουηδικές εταιρείες που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση έχουν πάρει τα πάνω τους, παρουσιάζοντας από ηλεκτρικά σκάφη μέχρι ηλεκτρικά αυτοκίνητα και microcars, και αυτές τις ημέρες έκανε την εμφάνισή του ένας νέος ηλεκτροκινητήρας ειδικά σχεδιασμένος για μοτοσυκλέτες.

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας Jante μόνιμου μαγνήτη ξεχωρίζει κυρίως για την απόδοσή του, τις μικρές διαστάσεις και λιγοστό βάρος, καθώς και για την αξιοπιστία που προσφέρει αυτός ο τύπος τεχνολογίας.

Το κέλυφος του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στην αεροπλοΐα για ευνόητους λόγους, ενώ παράλληλα η χρήση του συμβαδίζει και με τις αξίες της εταιρείας CAKE για μινιμαλιστική σχεδίαση και απλότητα στις κατασκευές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
CAKE Bukk 3

Το νέο ηλεκτρομοτέρ εξελίχθηκε για να λειτουργεί τόσο σε χαμηλή όσο και υψηλή τάση, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 100 χλμ./ώρα και στέλνει 22 ίππους και 500 Nm ροπή στον πίσω τρόχο από το «μηδέν». Και προορίζεται για τις ΜΧ μοτοσυκλέτες της.

Σύμφωνα με την CAKE, ο νέος κινητήρας Jante τον καθιστά ως το πιο αποδοτικό ηλεκτρομοτέρ μόνιμου μαγνήτη της εταιρείας. Συνδυάζεται με ειδικά σχεδιασμένο γρανάζι που επιτρέπει τον ομαλό χειρισμό της δύναμης και ειδικά εξελιγμένη αερόψυξη για διατήρηση της απόδοσης στις υψηλές σ.α.λ.

Η ονομασία Jante του κινητήρα προέρχεται από την περιοχή Jantelagen της Σουηδίας και παίρνει ενέργεια από ένα μικρό πακέτο μπαταριών 2,9 kWh που εξασφαλίζει, ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης από μία έως τρεις ώρες αυτονομίας. Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 87 κιλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ