Νέο Ducati Streetfighter V4 Lamborghini (+video)

Νέο Ducati Streetfighter V4 Lamborghini 2022

Η Ducati ξεκίνησε τον κύκλο αποκαλύψεων των νέων της μοντέλων με μια εντυπωσιακή έκδοση του πανίσχυρου Streetfighter V4 που φέρει την υπογραφή της Lamborghini.

Το νέο Ducati Streetfighter V4 Lamborghini παρουσιάστηκε από την ιταλική εταιρεία στην πίστα του Misano στην Ιταλία, εκεί που ον περασμένο Ιούλιο συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 80.000 Ducatisti για να γιορτάσουν την 11η στη σειρά Παγκόσμια Εβδομάδα Ducati (World Ducati Week).

Το νέο Ducati Streetfighter V4 Lamborghini είναι το δεύτερο και τελευταίο μέχρι στιγμής «κεφάλαιο» στη συνεργασία μεταξύ των δύο «αδελφών» εταιρειών, οι οποίες ανήκουν στο VW Group, με την Ducati να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της εταιρείας από την Sant'Agata.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ducati Streetfighter V4 Lamborghini 2022

Για τη νέα και περιορισένης παραγωγής έκδοση Ducati Streetfighter V4 Lamborghini οι Ιταλοί άντλησαν έμπνευση από την Huracán STO, την ισχυρότερη Huracán δρόμου που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα με πολλές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το supercar της Lamborghini να βρίσκουν το δρόμο τους και στα αποκλειστικά γραφικά του «κοστουμιού» του Streetfighter V4.

Το Σχεδιαστικό Κέντρο της Ducati ανασχεδίασε όλο το αεροδυναμικό πακέτο της Streetfighter V4 Lamborghini, αντλώντας έμπνευση από την Huracán STO. Ο μπροστινός λασπωτήρας, το κάλυμμα του ρεζερβουάρ, το κάτω μέρος του κινητήρα και η ουρά, όλα τα νέα εξαρτήματα, οι γρίλιες, οι αεραγωγοί και οι εισαγωγές αέρα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να θυμίζουν αντίστοιχα αεροδυναμικά στοιχεία που υπάρχουν στο ιταλικό supercar.

Τα χαρακτηριστικά του στιλ της Huracán STO κάνουν εμφανή την παρουσία τους στη νέα έκδοση της Streetfighter V4 και στους σφυρήλατους τροχούς που κατασκευάστηκαν ειδικά για την περίσταση με εμφανή τα δάνεια στη σχεδίαση από την Huracán STO. Παράλληλα, με σχέδιο που βασίζεται σε μοτίβο της Lamborghini, η πίσω ζάντα φέρει πλέον κεντρικό μπουλόνι ασφάλισης κατασκευασμένο από τιτάνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, ο λασπωτήρας είναι εμπνευσμένος από τους ενσωματωμένους αεραγωγούς στο μεγάλο ενιαίο εμπρός καπό της Lamborghini (με την ονομασία «cofango»), οι απαγωγείς θερμότητας του κινητήρα θυμίζουν τις εισαγωγές ψύξης για τα πίσω φρένα της Huracán STO, ενώ οι αντίστοιχοι που υπάρχουν στα πλαϊνά καλύμματα του ρεζερβουάρ, αλλά και στο πίσω μέρος της μονοθέσιας σέλας θυμίζουν τους αεραγωγούς που εμφανίζονται στα μπροστινά φτερά και στο καπό του αυτοκινήτου. Όλα τα νέα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα με το τελικό τους φινίρισμα να θυμίζει επίσης εκείνο που βλέπουμε σε διάφορα μέρη του αμαξώματος της Huracán STO.

Στον στάνταρ εξοπλισμό της νέας έκδοσης του Streetfighter V4 ανήκουν επίσης τα κατασκευασμένα από billet αλουμίνιο ρυθμιζόμενα μαρσπιέ και οι νέες ρυθμιζόμενες μανέτες για συμπλέκτη και εμπρός φρένο, ενώ υπάρχουν επίσης προστατευτικά φτέρνας, βάσεις σέλας, καλύμματα για τον πίνακα πληροφοριών και τον διακόπτη ανάφλεξης, καθώς και προστατευτικό γραναζιού, όλα κατασκευασμένα από carbon. Η εικόνα ολοκληρώνεται από τα carbon καλύμματα για τη θερμική προστασία στην πίσω κεφαλή του κινητήρα και στην πολλαπλή εξαγωγής των αντίστοιχων κυλίνδρων, στο στήριγμα των προβολέων, στον πίσω λασπωτήρα και στα προστατευτικά του πίσω υποπλαισίου, με την ολόσωμη εξάτμιση να προέρχεται από την Akrapovic και να είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, με το τελικό να έχει φτιαχτεί από ανθρακονήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ducati Streetfighter V4 Lamborghini 2022

Η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, σε χρώμα Verde Citrea και Arancio Dac, θα κατασκευαστεί σε 630 αντίτυπα, τα οποία και θα φέρουν αύξοντα αριθμό, ενώ άλλες 63 Streefighter V4 Lamborghini προορίζονται αποκλειστικά για ιδιοκτήτες Huracan STO, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να τις διαμορφώσουν σύμφωνα με τα χρώματα της Huracán STO που έχουν στην κατοχή τους.

Αλλαγές στον V4 των 1.103 κ.εκ. δεν υπάρχουν με την απόδοσή του να ανέρχεται στους 208 ίππους, ενώ την ανάρτηση έχει αναλάβει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη Ohlins Smart EC 2.0, η οποία δίνει στον αναβάτη και τη δυνατότητα παραμετροποίησης σύμφωνα με τις ανάγκες του. Αλλαγές δεν έχουμε ούτε στα φρένα με τις 4πίστονες μονομπλόκ δακγάνες Brembo Stylema να συνεργάζονται με δίσκους διαμέτρου 330 χιλιοστών.

Εκτός από τα έξτρα αξεσουάρ που συνοδεύουν την ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας της Ducati, οι ενδιαφερόμενοι έχουν ως επιλογή και προστατευτικό εξοπλισμό ασφάλειας (κράνος, μπουφάν, παντελόνι) στα χρώματα της μοτοσικλέτας τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παραδόσεις της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2023.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ