Νέα Honda Transalp: Έρχεται νέα γενιά

Έρχεται νέα Honda Transalp 2022

Την άνθιση που γνωρίζουν οι μεσαίου κυβισμού adventure μοτοσικλέτες θέλει να εκμεταλλευτεί η Honda «τραβώντας» τον άσσο από το μανίκι της που ακούει στο όνομα Transalp.

Γνωρίζοντας αξιόλογη εμπορική επιτυχία επί ευρωπαϊκού εδάφους, η Honda Transalp ήταν μια on-off/adventure μοτοσικλέτα που τα πήγε πολύ καλά και στον ελληνικό εμπορικό στίβο με την πρώτη γενιά να κάνει την εμφάνισή της το μακρινό πλέον 1986.

Ωστόσο, μετά και την παρουσίαση της τελευταίας γενιάς το 2007, με τα πιο ασφάλτινα χαρακτηριστικά, που δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία με τις προηγούμενες, η Honda αποφάσισε να τραβήξει την πρίζα της Translap αφήνοντας, όπως αποδείχθηκε, ένα δυσαναπλήρωτο για την ίδια κενό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η τρίτη γενιά της Honda Transalp που, όπως και η προηγούμενη, τα πήγε πολύ καλά εμπορικά και στην χώρα μας.
Η τρίτη γενιά της Honda Transalp που, όπως και η προηγούμενη, τα πήγε πολύ καλά εμπορικά και στην χώρα μας.

Τον τελευταίο καιρό οι μεσαίου κυβισμού adventure μοτοσικλέτες έχουν αρχίσει να έρχονται ξανά στο προσκήνιο με την Yamaha Tenere 700 να κάνει την αρχή. Οι κατασκευαστές παρουσιάζουν μοντέλα με πραγματικές εκτός δρόμου δυνατότητες, οι οποίες είναι παράλληλα και πιο προσιτές σε σχέση με τις μεγάλου κυβισμού adventure και το κοινό δείχνει να ανταποκρίνεται σε αυτό. Η ανταπόκριση του κοινού φαίνεται και από τις πωλήσεις της Tenere 700, ενώ το ίδιο θέλει να κάνει και η Aprilia με την δική της πρόταση, το Tuareg 660 που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος από πλευράς προσέγγισης και δυνατοτήτων.

Βλέποντας τα παραπάνω και με τις φήμες να την θέλουν να παρουσιάζει μια μεσαία adventure εδώ και αρκετό καιρό, η Honda μάλλον θα καλύψει τους επόμενους μήνες αυτό το κενό στην περιορισμένη εδώ και πολλά χρόνια γκάμα μας φέρνοντας ξανά στη ζωή το όνομα Transalp.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, ο ιαπωνικός κολοσσός κατοχύρωσε πρόσφατα το όνομα XL750 Transalp και στην Ιαπωνία, κάτι που δείχνει ότι μάλλον πλησιάζει ο καιρός της παρουσίασής ή τουλάχιστον της ανακοίνωσης της πρόθεσης της ιαπωνικής εταιρείας να επαναφέρει το όνομα Transalp στη γκάμα της.

Εκτός από το όνομα άλλες χειροπιαστές πληροφορίες για τη νέα Transalp δεν υπάρχουν και περισσότερες σχετικές εξελίξεις αναμένονται το ερχόμενο φθινόπωρο στη διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας EICMA που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Μιλάνο. Εκεί η Honda θα παρουσιάζει τη νέα street μοτοσικλέτα Hornet επαναφέροντας στη γκάμα της ένα ακόμη όνομα μοτοσικλέτας της που τα είχε πάει πολύ καλά στο παρελθόν αναφορικά με τις πωλήσεις της.

Η τελευταία γενιά της Transalp που μπήκε στην παραγωγή με πιο ασφάλτινα χαρακτηριστικά και 19άρη εμπρός τροχό
Η τελευταία γενιά της Transalp που μπήκε στην παραγωγή με πιο ασφάλτινα χαρακτηριστικά και 19άρη εμπρός τροχό

Η σχέση μεταξύ Hornet και Transalp θα πηγάζει από τον εν σειρά δικύκλινδρο κινητήρα των 750 κ.εκ., ένα νέο μοτέρ, σημαντικά διαφοροποιημένο από εκείνο που φέρει η σειρά NC750, το οποίο θα έχει ως στόχο τη σημαντικά υψηλότερη απόδοση. Πάνω σε αυτό το μοτέρ οι Ιάπωνες λογικά θα «χτίσουν» μια ολόκληρη σειρά από μοτοσικλέτες, όπως και με τα NC750 και ένα από αυτά εικάζεται ότι θα είναι η Transalp. Δεν θα προκαλέσει πάντως έκπληξη αν τελικά ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί στη νέα Transalp είναι εκείνος που φέρουν τα NC750.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς της Transalp αναμένεται να δούμε εμπρός τροχό 21 ιντσών -και όχι 19 όπως στην τελευταία γενιά που πέρασε στην παραγωγή-, σχετικά μεγάλες διαδρομές στις αναρτήσεις και πλαίσιο και περιφερειακά που θα νιώθουν άνετα τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Με το φθινόπωρο να βρίσκεται προ των πυλών και λογικά όσο πλησιάζουμε χρονικά προς την EICMΑ όλο και περισσότερα στοιχεία για τη νέα μεσαία adventure των Ιαπώνων αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ