Νέα Suzuki Katana, ισχυρότερη και πιο προηγμένη

2022 Νέα Suzuki Katana ανανεωμένη μοτοσικλέτα

Η Suzuki ανανέωσε για τη νέα χρονιά την Katana, με βελτιώσεις και προσθέσεις στο ηλεκτρονικό της οπλοστάσιο αλλά και περισσότερη ισχύ για τον 1000άρη κινητήρα της.

Η νέα Suzuki Katana που παρουσιάστηκε το 2019, αντλεί την σχεδιαστική της έμπνευση από την πρώτη θρυλική ομώνυμη μοτοσικλέτα, και βασίζεται στο streetfighter των Ιαπώνων GSX-S1000. Για το 2022 δέχεται τις απαραίτητες αλλαγές, οι οποίες ολοκληρώνουν ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εν σειρά 4κύλινδρος κινητήρας που προέρχεται σαν βάση από το GSX-R του 2005, βρέθηκε στο επίκεντρο των βελτιώσεων και καλύπτει πλέον τις προδιαγραφές Euro 5. Οι νέοι εκκεντροφόροι εισαγωγής αλλά και εξαγωγής, τα νέα ελατήρια στις βαλβίδες, το ανασχεδιασμένο φιλτροκούτι και η νέα εξάτμιση οδήγησαν στη συμμόρφωση του μοτέρ με τις νέες προδιαγραφές ρύπων.

Παράλληλα, οι αλλαγές αύξησαν ελαφρώς την απόδοση του μοτέρ από τους 150 στους 152 ίππους με τους Ιάπωνες να κάνουν λόγο για αύξηση της ροπής σε σχέση με την υπάρχουσα μοτοσυκλέτα σε όλο το φάσμα λειτουργίας, χωρίς να μπαίνουν προς το παρόν σε λεπτομέρειες.

Με τις αλλαγές να ακολουθούν εκείνες του αδελφού GSX-S1000, μια νέα ride-by-wire ηλεκτρονική μονάδα αναλαμβάνει τη διαχείριση του γκαζιού, με τον αναβάτη να παραμετροποιηθεί την απόκριση του κινητήρα -όχι την ισχύ του- μέσω τριών διαφορετικών προγραμμάτων. Νέος είναι και ο μονόδρομος συμπλέκτης με υποβοήθηση στη μανέτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το quickshifter, το σύστημα Low RPM Assist που ανεβάζει ελαφρώς τις στροφές του κινητήρα όταν αφήνετε τη μανέτα του συμπλέκτη από στάση, αλλά και το traction control πέντε σταδίων που δίνει και τη δυνατότητα απενεργοποίησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανανεωμένη ιαπωνική μοτοσικλέτα με το θρυλικό όνομα δεν φέρει αλλαγές στο αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών και το κατασκευασμένο επίσης από αλουμίνιο ψαλίδι, δύο στοιχεία που προέρχονται από προηγούμενης γενιάς GSX-R και συνεισφέρουν τα μέγιστα στη δυναμική συμπεριφορά της. Ίδιο παραμένει και το ανεστραμμένο πιρούνι των 43 χλστ. της KYB που φέρει πλήρεις ρυθμίσεις για τις αποσβέσεις και την προφόρτιση των ελατηρίων του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα πέδησης διατηρείται επίσης ως είχε με δίσκους διαμέτρου 310 χλστ. και ακτινικά τοποθετημένες 4πίστονες δαγκάνες της Brembo.

Νέα για το 2022 είναι και τα δύο χρώματα στα οποία θα είναι διαθέσιμη η ανανεωμένη Suzuki Katana. Και τα δύο αντλούν έμπνευση από την αυθεντική μοτοσικλέτα της 10ετίας του '80 με το μπλε ματ να συνδυάζεται με "χρυσά" καλάμια και τροχούς, και το γκρι ματ με κόκκινους τροχούς και γραφικά. Η ανανεωμένη ιαπωνική μοτοσυκλέτα αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές της ερχόμενης άνοιξης.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ