Η Kawasaki στα προσιτά ρετρό με τη νέα Z650RS (+video)

2021 kawasaki z650rs νέα ρετρό μοτοσυκλέτα

Η Kawasaki μεγαλώνει τη γκάμα των ρετρό αισθητικής μοτοσυκλετών της προσθέτοντας σε αυτή την δικύλινδρη Z650RS.

Αξιοποιώντας ως βάση το μοντέρνας αισθητικής Z650, η Kawasaki μας παρουσιάζει την Z650RS, με τις ρετρό γραμμές τις να ακολουθούν την ιστορία της εταιρίας και συγκεκριμένα της Z650-B1 του 1977. Από αυτή τη μοτοσυκλέτα προέρχεται και το «αναγεννημένο» πράσινο μεταλλικό χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες, όπως και το σχήμα της ουράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Ιάπωνες θέλουν να δυναμώσουν την παρουσίαση του στις προσιτές μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες με ρετρό στοιχεία στη σχεδίαση τους, μια κατηγορία που γνωρίζει ούτως ή άλλως άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί ως βάση, η νέα Z650RS διαφέρει από ελάχιστα έως καθόλου ως προς τις προδιαγραφές στους τομείς του κινητήρα, του πλαισίου και των αναρτήσεων. Η νέα ρετρό σχεδίαση ωστόσο έχει φέρει μαζί της και μια νέα θέση οδήγησης που προκύπτει τόσο από την ανασχεδιασμένη σέλα (820 χλστ. απόσταση από το έδαφος) όσο και από το τιμόνι που έχει τοποθετηθεί σαφώς ψηλότερα έναντι της Z650. Έτσι η ρετρό "RS" παρουσιάζεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινή χρήση, ενώ είναι σίγουρα και πιο φιλική για τον συνεπιβάτη, λόγω της νέας σέλας αλλά και των χαμηλότερα τοποθετημένων μαρσπιέ που προορίζονται για τον τελευταίο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ο ψεκασμός του μοτέρ έχει αναθεωρηθεί με στόχο την ενίσχυση της απόδοσης του κινητήρα στο χαμηλό και μεσαίο φάσμα λειτουργίας και η απόδοση του ανέρχεται στους 68 ίππους καιτα 64 Nm ροπής στις 8.000 και 6.000 σ.α.λ. αντίστοιχα. Διαθέσιμη υπάρχει και έκδοση με περιορισμένη απόδοση στους 47 ίππους για τους κατόχους διπλώματος κατηγορίας Α2, με το βάρος στα 187 κιλά, πλήρες υγρών, να παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο στο φιλικό «πρόσωπο» της Z650RS προς όλους.

Έναντι της Z650, διαφορές εντοπίζονται και στο σύστημα πέδησης με τους κυματιστούς δίσκους να έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα σετ με πιο… παραδοσιακή εμφάνιση και διάμετρο στα 300 χλστ. Την εικόνα συμπληρώνουν οι πολύμπρατσες αλουμινένιες ζάντες που δίνουν τον δικό τους ρετρό τόνο στη νέα δημιουργία της ιαπωνικής εταιρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα μεσαίου κυβισμού Z650RS αναμένεται στις ευρωπαϊκές εκθέσεις της ιαπωνικής εταιρίας στις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ