Νέα Moto Guzzi V100 Mandello. Η νέα εποχή των Ιταλών ξεκίνησε (+video)

2021 Moto Guzzi V100 Mandello

Κλείνοντας έναν αιώνα ζωής, η Moto Guzzi παρουσίασε στο κοινό τη νέα V100 Mandello και ατενίζει την επόμενη 100ετία της ζωής της με αυτοπεποίθηση.

«The Eagle had Landed». Η δημοφιλής στο αμερικάνικο κοινό έκφραση, που χρησιμοποιείται για να υποδείξει την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας αποστολής ή μιας προσγείωσης, ταιριάζει γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η Moto Guzzi, η ιστορική ιταλική εταιρία με σήμα τον Αετό παρουσίασε την ολοκαίνουρια V100 Mandello, η οποία, ακόμη πιο σημαντικά ίσως, φέρει ένα νέο υγρόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα, τον πρώτο στη σύγχρονη ιστορία της, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

2021 Moto Guzzi V100 Mandello
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα V100 Mandello, που παίρνει το όνομα της από την ιστορική έδρα της Moto Guzzi, Mandello del Lario, ήταν η άλλη μεγάλη ατραξιόν, στην παρουσίαση του πλάνου της εταιρίας, για την ανακαίνιση του εργοστασίου και του μουσείου της (με την επιπλέον προσθήκη και άλλων κτιριακών μονάδων), μια δουλειά που έχει αναλάβει ο διενθούς φήμης αρχιτέκτονας Greg Lynn.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας πρόκειται για ένα φουτουριστικό project, μοναδικό στο είδος του και με στυλ που ξεχωρίζει: ένα περιβάλλον με ανοικτούς χώρους για χρήση από το κοινό που θα αποθελέσει σημείο συνάντησης για την κοινότητα, το οποίο συνδέει την κουλτούρα, τη σχεδίαση και τη μηχανική, με ισχυρή οικολογική εστίαση, σε πλήρη αρμονία με τις σύγχρονες τάσεις.

Η επέκταση της παραγωγής του εργοστασίου, εκεί όπου κατασκευάζονται όλες οι Moto Guzzi μέχρι σήμερα, γίνεται με σκοπό να ανταποκριθεί στη διαρκή αύξηση της ζήτησης και έχει σημαντικό ρόλο στην εντελώς νέα προσέγγιση για τη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων στο Mandello.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με το νέο εργοστάσιο, το πρότζεκτ περιλαμβάνει νέες συνεδριακές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν εσωτερικές και εξωτερικές εκδηλώσεις, καθώς και ξενοδοχείο και εστιατόριο που ολοκληρώνουν την ευρεία σειρά ανέσεων που θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες του εργοστασίου από όλο τον κόσμο.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2021 και θα ολοκληρωθούν στο πρώτο μισό του 2025. Ας γυρίσουμε όμως τώρα στη νέα μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi.

Η ιταλική εταιρία κρατά κλειστά τα χαρτιά της σε αυτό το σημείο, δίνοντας αρχικά στη δημοσιότητα της πρώτες φωτογραφίες της νέας δημιουργίας της που φέρει αρκετά στοιχεία στη σχεδίαση της από την παράδοση της Guzzi, όπως είναι για παράδειγμα οι έντονες ακμές κι η σχεδίαση της σέλας που «ανεβαίνει» στο ρεζερβουάρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η χωρητικότητα το,υ εγκάρσια τοποθετημένου στο ατσάλινο πλαίσιο, μοτέρ φτάνει στα 1.000 κυβικά, ενώ όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, η τελική μετάδοση πραγματοποιείται με άξονα που βρίσκεται μέσα σε αλουμινένιο μονόμπρατσο κέλυφος-ψαλίδι. Το μοτέρ αυτό αναμένεται να το δούμε και σε άλλες μοτοσυκλέτες που θα παρουσιάσει η Moto Guzzi στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιρούνι εμπρός είναι ανεστραμμένο και οι δακγάνες της Brembo είναι ακτινικής τοποθέτησης, ενώ τόσο αυτό όσο και το πίσω αμορτισέρ προέρχονται για την κορυφαία έκδοση από την Ohlins. Εντύπωση προκαλεί η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη αεροδυναμική προστασία που προσφέρει η V100 Mandello στον αναβάτης, αφού εκτός από την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, φέρει και εκτροπείς που ανοίγουν καθώς αυτή σηκώνεται από τη βάση της.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας της Guzzi θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2021 στη Διεθνή Έκθεση EICMA που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ