Harley-Davidson Nightster: Νέα υγρόψυκτη εποχή για την μικρή Sportster (+video)

Νέα Harley-Davidson Nightster 2022

Ένα νέο υγρόψυκτο κεφάλαιο ανοίγει για τη σειρά Sporster με την αμερικάνικη εταιρεία να παρουσιάζει την ολοκαίνουρια Nightster.

Οι μοτοσικλέτες της σειράς Sportster ανέκαθεν αποτελούσαν τα εισαγωγικά μοντέλα για τον κόσμο της Harley-Davidson έχοντας τους μικρότερους σε κυβισμό κινητήρες αλλά και τις μικρότερες διαστάσεις από τις υπόλοιπες προτάσεις της αμερικάνικης εταιρείας.

Νέα Harley-Davidson Nightster 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξηνταπέντε χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης Sportster η Harley-Davidson κάνει το μεγάλο βήμα και για το εισαγωγικό της μοντέλο παρουσιάζοντας μια μοτοσικλέτα σχεδιασμένη από λευκό χαρτί. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο ολοκαίνουριος δικύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας Revolution Max 975T των 975 κ.εκ. με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών για τους κυλίνδρους του, ο οποίος συνεργάζεται με νέο κιβώτιο έξι σχέσεων. Μην ξεχνάμε φυσικά και τη μεγαλύτερη Sporster S που έχουν παρουσιάσει οι Αμερικάνοι από το περασμένο καλοκαίρι των 121 ίππων, με τη Nighster να έρχεται για να πάρει επί της ουσίας τη θέση της «883».

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το νέο μοτέρ με τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής αποδίδει 90 ίππους και 95 Nm ροπής στις 7.500 και 5.000 σ.α.λ. αντίστοιχα και εκτός από το άλμα στην απόδοση του, έναντι του προηγούμενου αερόψυκτου μοτέρ, πραγματικό άλμα αναμένεται να δούμε και στις επιδόσεις της νέας μοτοσικλέτας, η οποία παρουσιάζεται παράλληλα και σημαντικά ελαφρύτερη ακόμη και σχέση με τη βασική 883 Sportster. Το βάρος της Nightster ανακοινώνεται στα 218 κιλά πλήρης υγρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα «μικρή» Harley-Davidson έρχεται με αλλαγές που θεωρούνται ριζοσπαστικές για τα δεδομένα της αμερικάνικης εταιρείας και δεν περιορίζονται μόνο στην υγρόψυξη του κινητήρα της. Επόμενη ριζική αλλαγή σε σχέση με την Sportster που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα εντοπίζεται στο πλαίσιο. Το παραδοσιακό σωληνωτό περιμετρικό έχει δώσει τη θέση του σε ένα ατσάλινο εμπρός «υποπλαίσιο» με χαρακτηριστικά χωροδικτυώματος, το οποίο χρησιμοποιεί το νέο μοτέρ ως φέρον τμήμα του.

Παράλληλα το πραγματικό ρεζερβουάρ των 11,7 λίτρων βρίσκεται πλέον κάτω από τη σέλα του αναβάτη με στόχο τη βελτίωση του κέντρου βάρους αλλά και τη συγκέντρωση των μαζών χαμηλότερα για ακόμη περισσότερη φιλικότητα κατά την οδήγηση σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αυτό που μοιάζει με το κλασικό peanut ρεζερβουάρ των Sportster είναι το φιλτροκούτι της νέας μοτοσικλέτας της Harley-Davidson.

Το νέων προδιαγραφών πλαίσιο σε συνδυασμό με το νέο μοτέρ αλλά και τα περιφερειακά της Nightster προμηνύουν και για μία σαφώς βελτιωμένη και πιο δυναμική συμπεριφορά, με το μεταξόνιο να έχει κρατηθεί στα λογικά 1.556 χλστ. και το ίχνος να βρίσκεται σε πιο παραδοσιακά... cruiser «μονοπάτια» στα 137 χλστ. Στη συμπεριφορά συνεισφέρει και το συμβατικό Dual Bending Valve πιρούνι της Showa, ενώ την ανάρτηση του πίσω τροχού έχουν αναλάβει διπλά αμορτισέρ με τη διαδρομή των αναρτήσεων να βρίσκεται στα 114 και 76,2 χλστ. αντίστοιχα. Οι άνθρωποι της αμερικάνικης εταιρείας τονίζουν επίσης ότι η νέα γενιά φέρνει μαζί της και μεγαλύτερες γωνίες κλίσης στις στροφές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νέα Harley-Davidson Nightster 2022

Να σημειωθεί ότι στον στάνταρ εξοπλισμό της Nightster ανήκουν, εκτός από το ABS, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού, αλλά και το DSCS (Drag-Torque Slip Control System), το οποίο ρυθμίζει τη ροπή του κινητήρα στο κλείσιμο του γκαζιού ώστε να περιορίζει το γλίστρημα του πίσω τροχού από το φρένο του μοτέρ. Στον εξοπλισμό ανήκουν επίσης και τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Road, Sport και Rain) που προσαρμόζουν τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων ανάλογα με τις συνθήκες αλλά και την απόκριση του κινητήρα στις εντολές που προέρχονται από το δεξί γκριπ.

Τέλος, ο φωτισμός είναι full LED και στα δύο άκρα με την αμερικάνικη εταιρεία να διατείνεται για την απόδοση του νέου «Daymaker» εμπρός προβολέα και την ομοιογένεια της ισχυρές δέσμης που θεωρητικά παράγει.

Νέα Harley-Davidson Nightster 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το customizing να αποτελεί αναπόσταστο μέρος του DNA μιας γνήσιας Harley-Davidson, η Nightster έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να παρέχει τρομερή ελευθερία στον αναβάτη της για εξατομίκευση αλλά και στους πολλούς βελτιωτές που θα θελήσουν αναμφίβολα να ασχοληθούν με τη δημιουργία του νέου απόλυτου Sportster.

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να πάρετε μια γερή δόση στο ακόλουθο video με πέντε γνωστούς customizers από διαφορετικά σημεία σε όλο τον κόσμο να δίνουν την δική τους ταυτότητα στη νέα δίτροχη δημιουργία των Αμερικανών, την οποία και χαρακτηρίζουν ως την απόλυτη πλατφόρμα εξατομίκευσης και ελευθερίας έκφρασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ