Ηλεκτρικά scooter από 600 ευρώ -Η κρατική επιδότηση αλλάζει τις μετακινήσεις στην πόλη

Νέο ηλεκτρικό scooter Yamaha Neo's πότε έρχεται 2022

Σε συνδυασμό με την επιδότηση που προκύπτει από τον Β' κύκλο του κρατικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» η απόκτηση ενός ηλεκτρικού scooter γίνεται ιδιαίτερα προσιτή.

Η κρατική επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού οχήματος συνεχίζεται με τον Β' κύκλο του κρατικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Το κρατικό πρόγραμμα έχει σαν στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης τόσο στους ιδιώτες που θέλουν να μετακινούνται καθημερινά εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους, όσο και στους επαγγελματίες που επιθυμούν να μειώσουν παράλληλα τα πάγια έξοδά της επιχείρησής τους.

Όπως με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, έτσι και με τον δεύτερο, στο κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» περιλαμβάνονται και τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα, μεταξύ των οποίων τα scooters αλλά και οι μοτοσικλέτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος, η επιδότηση παρουσιάζεται αυξημένη σε σχέση με τον πρώτο και αυτό κάνει ακόμη πιο προσιτή την απόκτηση ενός μικρού ηλεκτρικού scooter.

Τα ηλεκτρικά scooters έχουν μπει πλέον στην καθημερινότητά μας και όπως και τα αντίστοιχα συμβατικά αποτελούν ένα εξαιρετικό... αντίδοτο στην αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η μηδενική εκπομπή ρύπων κατά τη διάρκεια της λειτουργία τους βελτιώνει έμμεσα την ποιότητα ζωής των ανθρώπων στο περιβάλλον που κινούνται, ενώ το μικρό τους μέγεθος λύνει πραγματικά τα χέρια του αναβάτη στην καθημερινή μετακίνηση στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, οι πολύ χαμηλές απαιτήσεις που έχουν τα ηλεκτρικά scooters αναφορικά με τη φόρτιση της μπαταρίας τους -γίνεται εύκολα και σχετικά γρήγορα από οικιακή πρίζα- τα φέρνει σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση έναντι των συμβατικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα ηλεκτρικά scooters χρειάζονται λιγότερα από δύο ευρώ για να διανύσουν 100 χιλιόμετρα, ένα ποσό πολύ μικρότερο ακόμη και σε σχέση με τα πιο οικονομικά συμβατικά δίκυκλα, τα οποία χρειάζονται τουλάχιστον 4,5 ευρώ σε βενζίνη για την ίδια απόσταση.

Seat Mo
Seat Mo

Πόση επιδότηση έχω για αγορά ηλεκτρικού scooter

Η επιδότηση των ηλεκτρικών δικύκλων κατηγορίας L1e έως L4e φτάνει στο 30% επί της προ φόρων τιμής τους και με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 1.300 ευρώ. Παράλληλα δίνεται επιπλέον επιδότηση 400 ευρώ σε περίπτωση που αποσύρετε το παλιό σας δίκυκλο ή/και 500 ευρώ στην περίπτωση AμεA και πολυτέκνων.

Επίσης δίνεται επιδότηση έως 40% και με μέγιστο ποσό τα 3.000 ευρώ για την αγορά δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως L7e, για επαγγελματικά ηλεκτρικά τρίκυκλα και μικροαυτοκίνητα, τα οποία οδηγούνται με δίπλωμα δικύκλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηλεκτρικό scooter από 600 ευρώ

Σύμφωνα και με την ενδεικτική λίστα με τις τιμές των ηλεκτρικών δικύκλων που περιλαμβάνονται στην κρατική επιδότηση, η απόκτηση ενός ηλεκτρικού scooter δείχνει όχι μόνο προσιτή αλλά σε μερικές περιπτώσεις η τιμή είναι σαφώς πιο δελεαστική από εκείνη αντίστοιχων συμβατικών.

Για παράδειγμα, στη λίστα μπορεί να βρει κανείς ηλεκτρικά scooters, η τιμή των οποίων, έπειτα και από τον υπολογισμό της επιδότησης, ξεκινά λίγο πάνω από τα 600 ευρώ.

Και αν δεν εμπιστεύεστε μάρκες και κατασκευαστές που δεν γνωρίζετε τίποτα γι' αυτούς, λύσεις ηλεκτροκίνησης προσφέρουν φυσικά και πολύ γνωστοί κατασκευαστές που έχουν ήδη να διευρύνουν τη γκάμα τους με ηλεκτρικές προτάσεις.

Για παράδειγμα το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Piaggio 1, στην έκδοση που οδηγείται με δίπλωμα κατηγορίας AM, έχει τιμή λιανικής στα 3.250 ευρώ. Με την κρατική επιδότηση η τιμή του εξαιρετικού αυτού αστικού scooter της ιταλικής εταιρείας πέφτει στα 2.620 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, αν οι ανάγκες μετακίνησης σας σας βγάζουν συχνά και εκτός του κέντρου της πόλης ή χρειάζεται να καλύπτετε μεγαλύτερες αποστάσεις στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον το Seat MO μπορεί να δώσει τη λύση.

Η τιμή του Seat MO, που οδηγείται με δίπλωμα κατηγορίας A1 φτάνει στα 6.790 ευρώ. Με την επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» το ποσό αυτό κατεβαίνει στα 5.490 ευρώ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ