Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα με αυτονομία αυτοκινήτου -Πόσο κοστίζει

Evoke 6061 ηλεκτρική μοτοσικλέτα με αυτονομία αυτοκινήτου 2023

Οριστικό τέλος στο άγχος της αυτονομίας στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες θέλει να βάλει η Evoke με την 6061-GT που φέρει την μεγαλύτερη μπαταρία που έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα σε δίκυκλο.

Ο εξηλεκτρισμός προχωρά πλέον γρήγορα και στον κόσμο των δύο τροχών με τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες να αποκτούν όλο και πιο ενδιαφέροντα μοντέλα, τα οποία έρχονται να δώσουν απαντήσεις και στο φλέγον ζήτημα της αυτονομίας.

Ανάμεσα σε αυτούς τους κατασκευαστές συγκαταλέγεται και η κινέζικη Evoke, η οποία έχει κάνει μεγάλα βήματα από τότε που ιδρύθηκε το 2014 μέχρι σήμερα και έχει στη γκάμα της τρία διαφορετικά μοντέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μοτοσικλέτα που ξεχωρίζει στη γκάμα της κινέζικης εταιρείας είναι η 6061-GT, μια cruiser μοτοσικλέτα που προσπαθεί να συνδυάσει τις επιδόσεις που προσφέρει ένας ηλεκτρικός κινητήρας με αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει ακόμη και εκείνη που παρουσιάζουν συμβατικές μοτοσικλέτες αντίστοιχων επιδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η 6061-GT φέρει ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του πλαισίου της, το οποίο αποτελείται από δύο μασίφ πλάκες κατασκευασμένες αεροπορικού τύπου αλουμίνιο 6061. Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ φτάνει στον πίσω τροχό μέσω τελικής μετάδοσης με αλυσίδα.

Ο κινητήρας που βρίσκεται πίσω από την μεγάλη για τα δεδομένα των δύο τροχών μπαταρία αποδίδει 122 ίππους και 221 Nm ροπής και προσφέρει καλές επιδόσεις στο κινέζικο cruiser. Τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει στα 200 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συστοιχία μπαταριών των 336 Volt, η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής σε ηλεκτρική μοτοσικλέτα ευρείας παραγωγής έχει ενεργειακή χωρητικότητα 29,8 kWh και σε ταχυφορτιστή 90 kW χρειάζεται μόλις 30 λεπτά της ώρας για να φτάσει από το μηδέν στο 80%.

Σύμφωνα με την Evoke η εν λόγω αερόψυκτη μπαταρία προσφέρει αυτονομία στην 6061-GT που φτάνει έως και στα 660 χιλιόμετρα στις μετρήσεις στον αστικό κύκλο και στα 495 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες. Στον αυτοκινητόδρομο τα νούμερα που ανακοινώνει η Evoke παραμένουν υποσχόμενα καθώς η αυτονομία φτάνει στα 331 χιλιόμετρα.

Η γεωμετρία της Evoke δείχνει ότι πρόκειται για ένα γνήσιο cruiser με μεταξόνιο που φτάνει στα 1.760 χλστ. και κάστερ στις 29,5 μοίρες, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα βρίσκεται και το βάρος των 320 κιλών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω από την Evoke «κρύβονται» συνεργάτες κολοσσοί που ισχυροποιούν τις προθέσεις τις κινέζικης εταιρείας, η οποία συνεργάζεται για την εξέλιξη των ηλεκτρονικών και των μπαταριών της με την Foxconn, που κατασκευάζει τα iPhone αλλά και Samsung.

Η Evoke 6061-GT είναι ήδη διαθέσιμη σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές με την τιμή της να φτάνει στα 22.940 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτή οι όποιες κρατικές επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικού.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ