Η Ducati παρουσιάζει την ειδική έκδοση XDiavel Nera

Ducati XDiavel

Συνεργάτης της Ducati σε αυτό το project το τμήμα Interiors in Motion του Οίκου κατασκευής πολυτελών επίπλων Poltrona Frau.

Από τη συνεργασία δύο παγκόσμιων πρεσβευτών του “Made in Italy” στυλ, όπως η Ducati και ο Οίκος Poltrona Frau, ξεπήδησε ένα συναρπαστικό project: η Ducati XDiavel Nera. Η ιδιαίτερη αυτή μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε στο κοινό στο έβδομο επεισόδιο – και πρώτο για τη νέα χρονιά – της διαδικτυακής σειράς Ducati World Premiere 2022.

Η νέα XDiavel Nera χαρακτηρίζεται από την “Black on Black” εμφάνιση στην οποία τα διάφορα τμήματα είναι είτε σε μαύρο γυαλιστερό είτε σε ματ μαύρο χρώμα. Αυτή η εμφάνιση προσδίδει ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα στη XDiavel, πράγμα που αντικατοπτρίζεται, επίσης, στο ειδικό ανοιχτό κράνος (jet), το οποίο οι ιδιοκτήτες της XDiavel Nera έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν μαζί με τη μοτοσυκλέτα. Στη μοτοσυκλέτα έχουν προστεθεί, επίσης, ορισμένες στιλιστικές λεπτομέρειες που κάνουν την εμφάνισή της ακόμα πιο εντυπωσιακή, όπως οι δαγκάνες των φρένων και τα καπάκια κυλινδροκεφαλής σε χρώμα Ducati Red και οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος, βαμμένες σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ducati xdiavel

Το πλέον αναγνωρίσιμο μέρος της XDiavel Nera είναι η ειδική σέλα από Pelle Frau: ένα μαλακό, φυσικό δέρμα επεξεργασμένο στο χέρι, προϊόν χρόνων έρευνας της Poltrona Frau. Η σέλα διατίθεται σε 5 διαφορετικά χρώματα (Siam Red, Steel Blue, Cemento, India και Selva) και εξατομικεύεται με μια σειρά γραμμάτων "”X”, τα οποία χαράσσονται με μια υπερσύγχρονη διαδικασία με χρήση λέιζερ και παραπέμπουν στην ονομασία της μοτοσυκλέτας.

ducati xdiavel
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ducati XDiavel είναι μια μοτοσυκλέτα με ισχυρό χαρακτήρα που εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στη φιλοσοφία της εξατομίκευσης. Σε αυτό το project, η δυνατότητα εξατομίκευσης εκφράζεται μέσω της επιλογής του επιθυμητού χρώματος για τη σέλα, στην οποία προστίθενται μια φαρδύτερη, πιο άνετη σέλα και μια πλάτη, επίσης από δέρμα Pelle Frau, που είναι κατάλληλες για ταξίδια με συνεπιβάτη, χωρίς να θυσιάζεται το στυλ.

Οι 500 λάτρεις της Ducati που θα παραγγείλουν την XDiavel Nera θα αποκτήσουν, επίσης, ένα αποκλειστικής διάθεσης μπρελόκ και μια θήκη εγγράφων μοτοσυκλέτας από δέρμα Pelle Frau, στο ίδιο χρώμα με εκείνο που επιλέχθηκε για τη σέλα.

Ο Testastretta DVT 1262, ξεκάθαρα ορατός στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, είναι προσαρμοσμένος στις προδιαγραφές Euro5 και αποδίδει μέγιστη ισχύ 160 ίππων στις 9.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 13,0 κιλών στις 5.000 σ.α.λ. Η XDiavel Nera διαθέτει ένα πανίσχυρο σύστημα πέδησης εξοπλισμένο με λειτουργία ABS Cornering. Μπροστά υπάρχουν μονοκόμματες δαγκάνες Brembo M50 και δύο δίσκοι 320 χιλιοστών, ενώ πίσω βρίσκουμε έναν μονό δίσκο 265 χιλιοστών.

ducati xdiavel
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα φωτισμού είναι full LED με σύστημα φώτων ημέρας DRL (Daytime Running Light) μπροστά, που είναι εύκολα αναγνωρίσιμο και χαρίζει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση. Πλήθος συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας (ανάμεσά τους τα Ducati Traction Control - DTC, Cruise Control και Ducati Power Launch – DPL), καθιστούν την XDiavel Nera μια τεχνολογικά προηγμένη, ασφαλή μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ολοκληρώνονται με τον πίνακα οργάνων δύο επιπέδων με έγχρωμη οθόνη TFT και ειδικό key-on, επιπλέον του συστήματος ανοιχτής ακρόασης, ώστε ο οδηγός να μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μοτοσυκλέτα με το κλειδί στην τσέπη ή στην τσάντα.

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης της XDiavel είναι πάρα πολλές, στις οποίες προστίθεται η δυνατότητα επιλογής αξεσουάρ της Ducati Performance. Η XDiavel Nera θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα κατόπιν ειδικής παραγγελίας από τον Μάρτιο του 2022 και για όσο υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ