Εξωφρενικό ποσό για μια σύγχρονη συλλεκτική Vespa

Vespa 946 Christian Dior scooter δημοπρασία ρεκόρ 2023

Με την υπογραφή του οίκου Christian Dior και χωρίς να έχει κάνει ούτε ένα χιλιόμετρο μια Vespa 946 πωλήθηκε σε δημοπρασία, σε τιμή ρεκόρ.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που έκανε την εμφάνισή της η Vespa 946 «Christian Dior», μια ειδική έκδοση της Quarantasei (ο αριθμός 46 στα ιταλικά) που δημιουργήθηκε έπειτα από συνεργασία της ιταλικής εταιρείας με τον διάσημο οίκο μόδας.

Christian Dior και Piaggio συνεργάστηκαν πάνω στο συγκεκριμένο project καθώς ο γαλλικός οίκος ιδρύθηκε το 1946, το ίδιο έτος που παρουσιάστηκε και η πρώτη Vespa, η οποία αποτέλεσε σχεδιαστική έμπνευση και για την 946 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση την Quarantasei, η οποία αποτελεί το ακριβότερο scooter στην κατηγορία των 125 κ.εκ., με τιμή στα 10.000 περίπου ευρώ, τα στιλιστικά στοιχεία της έκδοσης Christian Dior επιμελήθηκε το καλοκαίρι του 2020 η Maria Grazia Chiuru, Διευθύντρια Δημιουργικού των γυναικείων συλλογών του οίκου.

Η Vespa 946 Christian Dior χαρακτηρίζεται από το αποκλειστικό χρώμα αλλά και τις λεπτομέρειες στο χρώμα του χρυσού, με την επένδυση της σέλας αλλά και τις χειρολαβές να είναι φτιαγμένες από γνήσιο δέρμα. Παράλληλα, η βάση της σέλας έχει επενδυθεί από αυθεντικό ύφασμα του οίκου με μοτίβο το εμβληματικό Dior Oblique, ενώ το scooter συνοδεύουν κράνη στα ίδια χρώματα και μοτίβα αλλά και ένα πραγματικά ξεχωριστό top case.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Vespa δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την τιμή της συλλεκτικής έκδοσης που κατασκευάστηκε σε ένα πολύ μικρό αριθμό αντιτύπων, η οποία ωστόσο υπολογιζόταν σε πάνω από 20.000 ευρώ.

Πρόσφατα μία από τις συλλεκτικές Vespa 946 Christian Dior βρήκε τον δρόμο της στην ιστοσελίδα διαδικτυακών δημοπρασιών collectingcars και το ποσό που χρειάστηκε για να ανταλλάξει τελικά χέρια πρέπει να αποτελεί νέο ρεκόρ σε δημοπρασία για σύγχρονη Vespa.

Συγκεκριμένα η Vespa του Dior πωλήθηκε τελικά για 39.860 ευρώ, ένα ποσό κοντά στο διπλάσιο σε σχέση με την τιμή της ως καινούργια πριν από μόλις δυόμιση χρόνια. Αναμφίβολα στο ιδιαίτερα υψηλό αντίτιμο συνέβαλλε τα μέγιστα το γεγονός ότι το οδόμετρο του ιταλικού scooter αναγράφει μόλις... 200 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι επί της ουσίας η εν λόγω Vespa 946 δεν έχει πατήσει ποτέ σε δημόσιο δρόμο και βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ