Αυτή είναι η νέα μοτοσικλέτα της Peugeot

Peugeot PM-01 νέα μοτοσικλέτα Peugeot 2023

Εκ νέου είσοδο στην κατηγορία των μοτοσικλετών κάνει η Peugeot παρουσιάζοντας στην EICMA τη νέα μικρομεσαίου κυβισμού PM-01.

H Peugeot δεν είναι μόνο ένας από τους παλιότερους εν ενεργεία κατασκευαστές αυτοκινήτου στον κόσμο αλλά υπολογίζεται ως τέτοιος και στον χώρο των δύο τροχών έχοντας παρουσιάσει την πρώτη της μοτοσικλέτα πριν από 124 χρόνια, στα τέλη του 19ου αιώνα.

Τα τελευταία χρόνια το τμήμα μοτοσικλετών της γαλλικής εταιρείας είχε επικεντρωθεί κυρίως στην κατασκευή scooters με δύο και τρεις τροχούς.

Ωστόσο η εξολοκλήρου πώληση της Peugeot Motorcycles στον ινδικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Mahindra, άλλαξε τα σχέδιά της, με στόχο την επιστροφή των μοτοσικλετών στη γκάμα της για τις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θυγατρική της Mahindra που διατηρεί δεσμούς με την Peugeot παρουσίασε στη διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας EICMA την PM-01, την πρώτη μοτοσικλέτα της μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η PM-01 είναι μια γυμνή μοτοσικλέτα που προορίζεται κυρίως για καθημερινή χρήση και commuting και ενσωματώνει στη σχεδίασή της στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τα σύγχρονα αυτοκίνητα της Peugeot.

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο του σχεδιαστικού δεσμού της Peugeot Motorcycles με την πρώην μητρική εταιρεία εντοπίζεται στο εμπρός φωτιστικό σώμα, τα οποίο φέρει τις χαρακτηριστικές φωτεινές «νυχιές» που βλέπουμε στα αυτοκίνητα των Γάλλων.

Σε γενικές γραμμές η σχεδίασή της είναι εύπεπτη, ενώ στοιχεία όπως το ανεστραμμένο πιρούνι των 41 χλστ. και οι αλουμινένιες χυτές ζάντες με τα λεπτά μπράτσα προσθέτουν μια σπορ νότα στη συνολική εικόνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μοτοσικλέτα θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις από πλευράς κυβισμού με ένα υγρόψυκτο μονοκύλινδρο μοτέρ στα 125 κ.εκ. και ένα στα 300, με το μικρότερου κυβισμού μοντέλο να στοχεύει στους αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας A1 αλλά και στους οδηγούς αυτοκινήτων.

Το μοτέρ της 125άρας PM-01 αποδίδει 14 ίππους, ενώ εκείνο των 292,4 κ.εκ. φτάνει στους 29 ίππους και τα 24,5 Nm ροπής. Το βάρος έχει κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα και φτάνει στα 152 και 162 κιλά αντίστοιχα με το πλαίσιο να είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 12,5 λίτρων.

Η νέα Peugeot PM-01 αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο ευρωπαϊκό κοινό το δεύτερο τρίμηνο του 2023 με τις τιμές της να ανακοινώνονται λογικά λίγο πριν το εμπορικό της λανσάρισμα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ