Η επαναστατική μοτοσυκλέτα των 5.000 ευρώ -Με πολλές τεχνολογίες και τιμή μεσαίου scooter

Auper Motorcycles Incity ηλεκτρική μοτοσυκλέτα 2023 των 5.000 ευρώ

Με στόχο να κάνει τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες προσιτές σε όλους η Auper Motorcycles παρουσίασε το δικό της προηγμένο μοντέλο με τιμή που ξεκινά κάτω από τα 5.000 ευρώ.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας και όλο και περισσότεροι κατασκευαστές κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με στόχο να τις κάνουν όλο και πιο προσιτές στο ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις σε εξοπλισμό και προδιαγραφές έναντι των συμβατικών.

Ένας από αυτούς τους κατασκευαστές είναι και η νεοσύστατη Auper Motorcycles, η οποία εδρεύει στον Καναδά και έχει βραζιλιάνικες ρίζες. Τα σχέδια της Auper είναι αρκετά φιλόδοξα αφού θέλει να βάλει σύντομα στην παραγωγή την πρώτη μοτοσυκλέτα που παρουσίασε, την αμιγώς ηλεκτρική Incity.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Incity είναι μια μοτοσυκλέτα που προορίζεται για αστική χρήση, η οποία υπόσχεται πολύ καλές επιδόσεις, ενώ θα φέρει και προηγμένα συστήματα ασφάλειας στον εξοπλισμό της.

Σύμφωνα με την Auper, η χαμηλή τιμή που θα συνοδεύει τη βασική έκδοση της InCity θα φτάνει τα μόλις 4.700 ευρώ. Η συγκεκριμένη τιμή θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα ξεκινώντας από τον ηλεκτρικό κινητήρα της μοτοσυκλέτας που ακολουθεί τεχνολογικά τις τελευταίες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, για την κατασκευή του μοτέρ που έχει εξελιχθεί από την Enedym δεν χρησιμοποιούνται σπάνιες γαίες και αυτός είναι και ο λόγος που η παραγωγή του κοστίζει σημαντικά λιγότερο έναντι των ηλεκτρικών μοτέρ που έχουν τέτοιους μαγνήτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς να αποκαλύπτει τα πλήρη τεχνικά της χαρακτηριστικά η Auper κάνει παράλληλα λόγο για τελική της τάξης των 150 χλμ./ώρα, 0-100 σε πέντε δευτερόλεπτα και αυτονομία που φτάνει μέχρι τα 160 χλμ. για την έκδοση με την μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία και έως 100 χλμ. με τη στάνταρ μπαταρία των 4,8 KWh.

Επόμενο βήμα που μειώνει το κόστος παραγωγής της Incity, πέρα από το γεγονός ότι όπως δείχνουν όλα θα κατασκευάζεται στη Βραζιλία, είναι η νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (Vehicle Control Unit -VCU) που θα φέρει, η οποία ελέγχει όλα τα συστήματα της μοτοσυκλέτας και αντικαθιστά τις «υπομονάδες» που φέρουν οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες.

Με τις κλοπές μοτοσυκλετών σε πολλά μέρη του κόσμου να οργιάζουν, η Incity φέρει επίσης και προηγμένο αντικλεπτικό, όπου όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσυκλέτας έχουν κρυπτογραφηθεί και λειτουργούν μόνο με την δική της VCU.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας της Auper περιλαμβάνονται επίσης το ABS, το traction control αλλά και σύστημα δυναμικής ευστάθειας, ενώ οι άνθρωποι της εταιρείας κάνουν λόγο και για ένα ακόμη σύστημα, το οποίο επικοινωνεί με τον αναβάτη με δονήσεις μέσω της σέλας και τον προειδοποιεί έτσι για επικείμενο κίνδυνο.

Κερασάκι για την Incity φαίνεται να είναι ο ιδιαίτερα μεγάλος χώρος αποσκευών που έχει ενσωματωθεί στη σχεδίασή της, ένας χώρος που φτάνει τα 37 λίτρα και μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση ένα κράνος κλειστού τύπου.

Αυτό που μένει τώρα είναι να μπει η αμιγώς ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Auper στην παραγωγή και να φέρει την εντυπωσιακά χαμηλή τιμή που έχουν υπολογίσει οι άνθρωποι της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ