"Τρέμουλο" στο τιμόνι: Που μπορεί να οφείλεται;

Τρέμουλο στο τιμόνι, τι σημαίνει; 2022

Το τρέμουλο στο τιμόνι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και τις περισσότερες φορές οφείλεται σε πολύ συγκεκριμένους λόγους τους οποίους πρέπει να διευθετούμε άμεσα.

Ένα τιμόνι που τρέμει στα χέρια μας στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι που θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Είναι ωστόσο κάτι που αποσπά την προσοχή μας κατά την οδήγηση, ενώ όσο το αμελούμε μπορεί όντως να δημιουργήσουμε νέα προβλήματα στο αυτοκίνητο μας που μπορεί να μας κοστίσουν περισσότερα χρήματα για να τα διορθώσουμε. Πάμε να δούμε μαζί που μπορεί να οφείλεται το τρέμουλο του τιμονιού μας.

Ελαστικά

Μια από τις αιτίες για το τρέμουλο που βιώνουμε στο τιμόνι κατά την οδήγηση μπορεί να είναι τα ελαστικά μας. Αν είναι παλιά και ταλαιπωρημένα από τις ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων μπορεί να έχουν πετάξει εξογκώματα, τα οποία με τη σειρά τους κάνουν το τιμόνι να τρέμει. Σε αυτή την περίπτωση το τρέμουλο το νιώθουμε κυρίως όταν κινούμαστε σταθερά με σχετικά χαμηλές ταχύτητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ελαστικά μπορούν επίσης να αποτελούν αιτία για ένα τιμόνι που τρέμει μέσα στα χέρια μας αν οδηγούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με λάθος πιέσεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην ανομοιόμορφη φθορά τους.

Ζάντες

Παραμένουμε στους τροχούς του αυτοκινήτου μας και εστιάζουμε την προσοχή μας στις ταχύτητες κίνησης μεταξύ 80-120 χλμ./ώρα. Αν το τιμόνι μας τρέμει σε αυτές τις ταχύτητες τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν στραβώσει οι ζάντες μας και να χρειάζονται επιδιόρθωση για να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση. Το τρέμουλο που προέρχεται από τις ζάντες μπορεί επίσης να οφείλεται και στην απώλεια ενός αντίβαρου που τοποθετείται σε αυτές για την σωστή ζυγοστάθμιση των ελαστικών, συνήθως ένα σε κάθε ζάντα.

Σύστημα πέδησης

Αν αισθανόμαστε να τρέμει το τιμόνι μας κατά το φρενάρισμα τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν στραβώσει τα δισκόφρενά μας. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις η διευθέτηση αυτών των ζημιών πρέπει να γίνει άμεσα καθώς οι κραδασμοί που παράγονται μπορεί να λειτουργήσουν σαν «ντόμινο» και να προκαλέσουν βλάβες και σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου μας, ειδικά του συστήματος διεύθυνσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ