Ποια μέρη του αυτοκινήτου είναι πιο βρώμικα από τουαλέτα; (video)

Βρώμικο-αυτοκίνητο

Όσο προσεκτικοί και να είμαστε, ειδικά τώρα με τον Covid-19, το αυτοκίνητό μας είναι μία εστία βακτηρίων.

Η μελέτη που ακολουθεί πραγματοποιήθηκε από την Σχολή Βιοεπιστημών και Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Άστον για λογαριασμό του Scrap Car Comparison (Δείτε εδώ όλη την έρευνα). Οι ερευνητές πήραν δείγματα από δύο τουαλέτες και πέντε αυτοκίνητα, με το ένα εξ αυτών να είναι μόλις δύο ετών.

Vaktiria 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της έρευνας θα σας “ανακατέψουν” το στομάχι, καθώς τα δείγματα και από τα πέντε αυτοκίνητα περιείχαν βακτήρια κοπράνων. Τα υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων εντοπίστηκαν στον χώρο αποσκευών, με τους ερευνητές να αναφέρουν ότι για αυτό ευθύνεται η μεταφορά των φρούτων και των λαχανικών από τα μανάβικα και τα σούπερ μάρκετ.

Vaktiria 2

Γενικά, το πιο “βρώμικο” σημείο του αυτοκινήτου είναι το πορτμπαγκάζ. Σε αυτό βρέθηκαν 1.425 βακτήρια. Ακολούθούν το κάθισμα του οδηγού με 649 βακτήρια, ο επιλογέας ταχυτήτων με 407 βακτήρια, το πίσω κάθισμα με 323 βακτήρια και το ταμπλό με 317 βακτήρια.

Vaktiria 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι το τιμόνι βρέθηκε να είναι ένα από τα καθαρά σημεία της καμπίνας των αυτοκινήτων. Παρά το γεγονός ότι το κρατάμε διαρκώς κατά την οδήγηση, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εξήγηση για αυτό κρύβεται πίσω από την αυξημένη χρήση αντισηπτικών για τα χέρια λόγω Covid-19.

Vaktiria 4

Η έρευνα της σχολής Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Άστον καταλήγει στο ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε υπερβολικά για τα μικρόβια που ζουν στο αυτοκίνητό μας, αλλά μας υπενθυμίζει ότι είναι αόρατα και πρέπει να καθαρίζουμε και στα σημεία που “φαίνονται” καθαρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Scrap Car Comparison

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ