Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Εμπιστεύεσαι τις εγγυήσεις που θα σου δώσουν ή θα το ελέγξεις;

buy car

Πενταπλές, δεκαπλές, εικοσαπλές εγγυήσεις και δωρεάν service σε μεταχειρισμένα οχήματα στην ελεύθερη αγορά. Δεν είναι καλύτερα να το ελέγξεις ενδελεχώς πριν το αγοράσεις;

Οι χρόνοι αναμονής στην αγορά καινούργιου αυτοκινήτου έχουν -κατά γενική ομολογία-αυξηθεί λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Έτσι, το αγοραστικό ενδιαφέρον, λόγω επιτακτικής ανάγκης για απόκτηση νεότερου αυτοκινήτου, έχει στραφεί στο μεταχειρισμένο, μια αγορά που ζει και πάλι στιγμές δόξας. Το νέο σκηνικό περιλαμβάνει ορδές από εισαγωγές κάθε λογής αυτοκινήτου, αμφιβόλου ποιότητας και αγνώστων χιλιομέτρων και εγχώρια μεταχειρισμένα που πωλούνται σε υψηλότερες τιμές -συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια δεν λείπουν και οι περιπτώσεις, όπου με δήθεν έξτρα προσφορές όπως μοναδικές βεβαιώσεις εγγυήσεων, δωρεάν service και έξτρα παροχές, οι αγοραστές εξαπατώνται και καταλήγουν με ένα «κακό» αυτοκίνητο γεμάτο προβλήματα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
used car

Μια πρόσφατη περίπτωση έγινε γνωστή από αναγνώστη του carandmotor.gr, ο οποίος μας κατήγγειλε μεγάλη εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκίνητων. Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε αγόρασε πριν έξι μήνες ένα όχημα 4ετίας. Λόγω του «ονόματος» του εμπόρου και των εγγυήσεων που του δόθηκαν δεν έλεγξε το αυτοκίνητο και προτίμησε να προχωρήσει στην αγορά. Μετά την επίσκεψή του σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, λόγω τριγμού στην εμπρός ανάρτηση, ενημερώθηκε από τους τεχνικούς για έντονες σκουριές στο πλαίσιο, ενώ του διατύπωσαν τις αμφιβολίες του και για το ύψος των χιλιομέτρων.

Η εξήγηση που του δόθηκε ήταν πως λογικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ενδέχεται να είχε χρησιμοποιηθεί από εταιρεία ενοικιάσεων σε νησί και έτσι ο τεχνικός έλεγχος έδειξε πως η χρήση του δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή (σημειώστε πως λόγω των πολλών περιπτώσεων με γυρισμένα χιλιόμετρα πολλά εξουσιοδοτημένα συνεργεία αποφεύγουν να πιστοποιούν πως ο χιλιομετρητής είναι παραποιημένος, ώστε να μην μπλέκουν σε χρονοβόρες δικαστικές υποθέσεις). Αυτή τη στιγμή ο άτυχος ιδιοκτήτης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη μεγάλη εμπορία για αλλαγή του αυτοκινήτου με κάποιο άλλο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση σκέφτεται να ακολουθήσει τη νομική οδό προσπαθώντας να στηριχθεί στην δήθεν εγγύηση που του δόθηκε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και χρήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, από όπου και να προέρχεται ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, όσο «επώνυμος» και να είναι ο πωλητής, όσες εγγυήσεις και να σας δώσουν, κρίνεται απαραίτητος ένας τεχνικός έλεγχος σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο-και αν είναι εφικτό με παρουσία δικού σας μηχανικού πριν το αγοράσετε. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι απαραίτητες εγγυήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται και από ένα γνήσιο book service από επίσημο δίκτυο και όχι από no name αμφιβόλου ποιότητας «υπόστεγα» συντήρησης, το οποίο μάλιστα θα είναι σωστά συμπληρωμένο με όλους τους περιοδικούς ελέγχους και service που έχει περάσει το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ