Τέλος η ταλαιπωρία στα γκισέ: Όλα τα έγγραφα που χρειάζεται ο οδηγός μέσα στο smartphone του

Car wallet

Μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, οι οδηγοί μπορούν να παρακάμψουν τα γκισέ των Διευθύνσεων Μεταφορών και να εκδώσουν χωρίς χρονοτριβές τα έγγραφα που επιθυμούν.

Στο κινητό τους τηλέφωνο θα έχουν από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου οι οδηγοί τα διπλώματα οδήγησης, γεγονός που θα τους απαλλάξει από το άγχος του να μη χάσουν ή ξεχάσουν στο σπίτι τους το εν λόγω μέσο ταυτοποίησης.

Το δίπλωμα οδήγησης σε ηλεκτρονική μορφή εντάσσεται στο συνεκτικό πλαίσιο παρεμβάσεων που εφαρμόζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ως στόχο τη μείωση των γραφειοκρατικών βαρών.

Βασικό άξονα για την κατάλυση του γραφειοκρατικού χάους συνιστά και η απλούστευση των διαδικασιών όσον αφορά την έκδοση μιας σειράς από έγγραφων που χρειάζεται να έχει στην κατοχή του ο οδηγός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσω του gov.gr – μεταξύ άλλων - οι οδηγοί μπορούν να αντικαταστήσουν το δίπλωμα οδήγησης (το οποίο λαμβάνει ψηφιακή μορφή), να βγάλουν αντίγραφο άδειας οδήγησης, αλλά και να εκδώσουν το σήμα κυκλοφορίας εντός δακτυλίου της Αθήνας.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η άκοπη εξυπηρέτηση των πολιτών, δίχως αυτοί να χρειάζεται να συνωστίζονται στα γκισέ των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών όλης της χώρας.

δίπλωμα οδήγησης

Αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου (πατήστε εδώ)

Θα χρειαστεί να συμπληρώστε τους κωδικούς Taxisnet, να επισυνάψετε φωτογραφία σας και δείγμα της υπογραφής σας, να εκδώσετε και να καταβάλλετε το παράβολο και να συμπληρώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (e-mail), όπως και το τηλέφωνό σας.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα λάβετε ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα. Την άδεια θα την παραλάβετε εσείς ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός σας από την Περιφέρεια που θα επιλέξετε, παραδίδοντας την άδεια οδήγησης παλιού τύπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω κλοπής/απώλειας (πατήστε εδώ)

Αφού εισέλθετε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, θα χρειαστεί να επισυνάψετε φωτογραφία σας και δείγμα της υπογραφής σας, να πληρώσετε το παράβολο και να συμπληρώστε το email σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα λάβετε ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η παραλαβή της άδειας θα γίνει από εσάς ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό σας από την Περιφέρεια που θα επιλέξετε.

Αντίγραφο άδειας οδήγησης λόγω φθοράς (πατήστε εδώ)

Η διαδικασία είναι ίδια με τις ανωτέρω. Απαιτείται δηλαδή πρόσβαση στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet, επισύναψη φωτογραφίας σας και δείγμα της υπογραφής σας, πληρωμή παραβόλου, και συμπλήρωση τηλεφώνου και email.

Για την παραλαβή της άδειας από την Περιφέρεια απαιτείται η παράδοση της άδειας οδήγησης παλιού τύπου.

Προσωρινή άδεια οδήγησης (πατήστε εδώ)

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν επιτύχει στην πρακτική εξέταση υποψήφιων οδηγών. Για την έκδοση ή την προβολή προσωρινής άδειας θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι είστε δικαιούχος προσωρινής άδειας και δεν είναι διαθέσιμη, επιλέξτε "Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Μεταφορών".

Για τον έλεγχο εγκυρότητας θα χρειαστείτε:

• είτε τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης της προσωρινής άδειας

• είτε τον κωδικό επιβεβαίωσης

• είτε το QR code

Την προσωρινή άδεια οδήγησης μπορείτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά ή να την εκτυπώσετε και να την παραδώσετε έντυπη.

διόδια διέλευση
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διέλευση μόνιμων κατοίκων από διόδια (πατήστε εδώ)

Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την αίτηση, υποβάλλοντας τα συγκεκριμένα έγγραφα:

- δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος
- αντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού εφορίας
- άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητάτε τη διέλευση από τα διόδια
- κάρτα ανεργίας οι άνεργοι
- δελτίο στάθμευσης ατόμων με αναπηρία τα άτομα με αναπηρία

Η ενημέρωση για την έγκριση ή απόρριψη της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά.

Σήμα κυκλοφορίας εντός δακτυλίου της Αθήνας (πατήστε εδώ)

Για να εκδώσετε το ειδικό σήμα που θα σας επιτρέψει να κινείστε ελεύθερα στο δακτύλιο της Αθήνας πρέπει το όχημά σας να ανήκει σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

Ηλεκτρικό, εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου, υβριδικό, κατηγορίας Euro 6 και ταυτόχρονα να εκπέμπει κάτω από 120 gr CO2. Επισημαίνεται ότι οι εκπομπές CO2 δε σχετίζονται με το επίπεδο ρύπων Euro 6.

Θα χρειαστείτε κωδικούς Taxisnet, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος, ΑΦΜ ιδιοκτήτη/εταιρείας που ανήκει το όχημα.

δακτύλιος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταφορικό ισοδύναμο (πατήστε εδώ)

Το Μεταφορικό ισοδύναμο εξισώνει το κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων με μέσα θαλάσσιας μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μεταφοράς.

Οι δικαιούχοι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών μπορούν να κάνουν χρήση του ΜΑΝ (Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη) κατά την έκδοση των εισιτηρίων τους, για να χρηματοδοτηθούν με τη διαφορά του κόστους μεταφοράς (ΑΝΗΚΟ).

Οι δικαιούχες επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά μπορούν να εγγραφούν στη δράση και να υποβάλουν αιτήματα για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των εμπορευμάτων τους από και προς τα νησιά

Υπολογισμός χιλιομετρικών αποστάσεων (πατήστε εδώ)

Με την εφαρμογή μπορείτε να υπολογίσετε κάθε χιλιομετρική απόσταση έγκυρα και με ακρίβεια, να τυπώσετε απεικονίσεις διαδρομών, να αξιοποιήσετε τα τα γεωχωρικά δεδομένα που παρέχονται.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ