Σε ποια παράβαση του ΚΟΚ «τρως» κλήση κάθε 3 ώρες;

Κλήση

Πολλοί από αυτούς που παρκάρουν παράνομα θεωρούν ότι στην έσχατη των περιπτώσεων θα λάβουν μία κλήση από την Τροχαία. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική.

Η παράνομη στάθμευση αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης, μιας και δυσχεραίνει την κυκλοφορία, ενώ καθιστά εφιαλτικές τις μετακινήσεις στα άτομα ΑμεΑ.

Με δεδομένους, λοιπόν, τους κινδύνους που εγκυμονεί το παράνομο παρκάρισμα, αλλά και τα προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργήσει στο οδικό δίκτυο, ο ΚΟΚ προβλέπει «τσουχτερά» διοικητικά πρόστιμα σε όσους αφήνουν τα αυτοκίνητά τους… όπου βρουν

Αυτό, ωστόσο, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των 3 ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, τότε βεβαιώνεται νέα παράβαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
παράνομη στάθμευση κλήση ανά 3 ώρες

Επί παραδείγματι, αν κάποιος λάβει πρόστιμο (80 ευρώ) για παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμιο και έχουν παρέλθει 3 ώρες δίχως να έχει απομακρύνει το αυτοκίνητό του, τότε, σε τυχόν νέο έλεγχο της Τροχαίας, θα βεβαιωθεί εις βάρος του νέο πρόστιμο. Επομένως, ο συνολικός «λογαριασμός» θα ανέλθει σε 160 ευρώ.

Παράλληλα, αν παρέλθει και το δεύτερο τρίωρο, τότε θα γίνει η μεταφορά τους οχήματός του, εκτός αν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, οπότε η μεταφορά θα γίνει αμέσως.

Υπενθυμίζεται ότι σε γενικές γραμμές η παράνομη στάση και στάθμευση επισύρει πρόστιμο που κυμαίνεται από τα 40 έως τα 150 ευρώ, ενώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας για διάστημα 10 ημερών.

Ακόμα πιο αυστηρές είναι οι συνέπειες για όσους παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις ατόμων με αναπηρία, με τον ΚΟΚ να προβλέπει επί τόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας, από το βεβαιούντα την παράβαση, για 60 ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
παράνομη στάθμευση κλήση ανά 3 ώρες

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ