Γιατί πρέπει να αφήνω πάντα το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ανοιχτό

Γιατί πρέπει να αφήνω πάντα το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ανοιχτό 2023

Το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου έχει φτιαχτεί για να προστατεύει αντικείμενα από αδιάκριτα βλέμματα και όχι μόνο και γι΄ αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο των κλεφτών.

Παίρνει ελάχιστο χρόνο για τον κακοποιό και μπορεί εν δυνάμει να του αποφέρει μεγάλα κέρδη, σε βάρος του χρήστη ή του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Ο λόγος φυσικά για τη διάρρηξη αυτοκινήτου, η οποία συμβαίνει αρκετά συχνά, ειδικά στα αστικά κέντρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα σημεία του αυτοκινήτου που έχουν πάντα στο στόχαστρό τους οι κακοποιοί είναι το ντουλαπάκι που βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό. Στο ντουλαπάκι αποθηκεύουμε συνήθως τα έγγραφα του αυτοκινήτου, αλλά και πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να μην χρειάζεται να πάρουμε μαζί όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας.

Το ντουλαπάκι είναι ένα ασφαλές σημείο για την φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων, ακόμη περισσότερο εκείνα που φέρουν και κλειδαριά. Ωστόσο σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία η προστασία που προσφέρει το ντουλαπάκι είναι και ο λόγος που αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο για τους κακοποιούς.

Η γερμανική αστυνομία, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τουλάχιστον ένα περιστατικό διάρρηξης αυτοκινήτου την ημέρα, συμβουλεύει οδηγούς και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην αφήνουν ποτέ πολύτιμα αντικείμενα στο ντουλαπάκι όταν εξέρχονται. Μάλιστα οι Γερμανοί προχωρούν ένα βήμα παραπέρα συμβουλεύοντας τους οδηγούς να αφήνουν το ντουλαπάκι του ταμπλό ανοιχτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι οι κακοποιοί θα έχουν άμεση οπτική «πρόσβαση» στα αντικείμενα που φυλάσσονται εκεί και εφόσον αυτά δεν έχουν κάποιας αξίας για τους ίδιους, η πιθανότητα να διαρρήξουν το αυτοκίνητο για να αποσπάσουν κάτι από αυτό μειώνεται δραστικά.

Η γερμανική αστυνομία, όπως φυσικά και η ελληνική, συμβουλεύουν επίσης τους οδηγούς να μην αφήνουν ποτέ πολύτιμα αντικείμενα σε κανένα σημείο της καμπίνας και να τα παίρνουν μαζί τους όταν σταθμεύουν το αυτοκίνητό.

Κατά τα άλλα οι οδηγοί πρέπει να φροντίσουν να κλειδώσουν όλες τις πόρτες όταν σταθμεύουν -και το πορτμπαγκάζ-, να κλείνουν εντελώς τα παράθυρα και εφόσον μπορούν να μην αφήνουν το αυτοκίνητο σε ερημική τοποθεσία με χαμηλό φωτισμό αλλά σε όσο πιο πολυσύχναστη περιοχή γίνεται, η οποία παράλληλα φωτίζεται επαρκώς.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ