Δεν έχεις αλυσίδες χιονιού -Αυτή είναι η λύση

Αλυσίδες χιονιού

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες δεν αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για αντιμετωπίσει κανείς το χιόνι και τον πάγο στο οδόστρωμα, καθώς υπάρχουν στο εμπόριο πλήθος εναλλακτικών επιλογών.

Η επέλαση του χιονιά σε περιοχές, όπως η Αττική, επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της παρουσίας αντιολισθητικών αλυσίδων στα αυτοκίνητα που πρόκειται να κινηθούν σε περιοχές όπου παρουσιάζονται έντονες χιονοπτώσεις.

Φυσικά οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή αν προτιμάτε οι αλυσίδες χιονιού δεν είναι η μοναδική και ούτε η βέλτιστη λύση που μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Για την ακρίβεια οι αλυσίδες αποτελούν το έσχατο μέτρο αντιμετώπισης της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, επιβάλλοντας σημαντικούς περιορισμούς ως προς την κίνηση των οχημάτων που έχουν καταφύγει σε αυτή τη λύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αλυσίδες χιονιού

Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο, χωρίς μάλιστα να ταλαιπωρηθούμε και χωρίς να μεταβάλλουμε σημαντικά τον ρυθμό κίνησής μας είναι τα χειμερινά ελαστικά.

Ελαστικά τα οποία διαθέτουν διαφορετική χάραξη πέλματος και διαφορετική γόμα με σκοπό να προσαρμοστούν στις χαμηλές θερμοκρασίες και σε ολισθηρές επιφάνειες, όπως το χιόνι και τον πάγο.

Τα μειονεκτήματα των χειμερινών ελαστικών είναι το υψηλό κόστος απόκτησής τους και το γεγονός ότι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 5 βαθμών Κέλσιου, παρουσιάζουν σταδιακή πτώση της απόδοσής του και έντονη φθορά.

Αλυσίδες χιονιού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία ακόμα λύση ώστε να αποφύγει κανείς το πρόστιμο στην περίπτωση που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι γνωστές «χιονοκουβέρτες». Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συνθετική επιφάνεια, η οποία καλύπτει το ολόκληρο το πέλμα του ελαστικού, αυξάνοντας την πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χιονοκουβέρτας σε σχέση με τις αλυσίδες είναι η ευκολία της τοποθέτησής της και ο περιορισμένος θόρυβος κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, ωστόσο, το γεγονός ότι το υλικό κατασκευής της είναι συνθετικό ύφασμα, την καθιστά πιο ευάλωτη.

Αλυσίδες χιονιού

Με μια σύντομη έρευνα αγοράς θα ανακαλύψει κανείς ότι υπάρχουν κι άλλα προϊόντα τα οποία κατατάσσονται στην κατηγορία των αντιολισθητικών αλυσίδων και διαθέτουν πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, κάνοντας τη χρήση τους πιο εύκολη και ενδεχομένως πιο αποτελεσματική τη δύσκολη στιγμή.

Οι αντιολισθητικές δέστρες, οι αλυσίδες τύπου αράχνης, ακόμα και το συνθετικό δίχτυ θα εξασφαλίσει στο αυτοκίνητό σας την απαραίτητη πρόσφυση για να κινηθεί με ασφάλεια στο χιόνι και τον πάγο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ