6 κανόνες για την σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου μου

Anoigma

Η τήρηση βασικών κανόνων στη συντήρηση των αυτοκινήτων, εξασφαλίζει μακροζωία και ανέμελα χιλιόμετρα.

Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας πρέπει να ξεκινά με μελέτη του εγχειρίδιου χρήσης. Για παράδειγμα, εάν ο κατασκευαστής αναφέρει ότι το αυτοκίνητό σας απαιτεί βενζίνη 95 οκτανίων, δεν χρειάζεται να βάζετε 100 οκτανίων και φυσικά ισχύει το αντίστροφο. Η αγνόηση τέτοιων οδηγιών που αφορούν την σωστή χρήση, θα οδηγήσει σε εκπλήξεις που θα πληγώσουν την αξιοπιστία του αυτοκίνητου σας.

Service
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο ισχύει και για τα συνιστώμενα λιπαντικά του κινητήρα, τη συχνότητα αντικατάστασης ορισμένων εξαρτημάτων, την περιοδική συντήρηση κ.α. Εάν ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες του κατασκευαστή και εάν “παρακολουθείτε” στενά το αυτοκίνητό σας, δύσκολα θα βρεθείτε προ εκπλήξεως από κάποια βλάβη.

Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί κανόνες που αφορούν την συντήρηση ενός αυτοκινήτου και είναι δεδομένο ότι θα του εξασφαλίσουν υγεία.

1. Αν βάλετε στόχο να φτάσετε τα 500.000 χλμ., για παράδειγμα, ήρθε η ώρα να ξεχάσετε τις αλλαγές λαδιών κάθε 15.000 και 20.000 χλμ. Το ιδανικό διάστημα θα πρέπει να είναι κάθε 5.000 χλμ. (μαζί με το φίλτρο του).

Oil change

2. Η ποιότητα του λιπαντικού παίζει σημαντικό ρόλο και πρέπει να αγοράζετε κορυφαίας. Ακόμα και εάν αλλάζετε συχνά λάδια, δεν πρέπει να κάνετε οικονομία στην ποιότητά τους και να προτιμάτε επώνυμα προϊόντα που συμβαδίζουν με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Μην κάνετε οικονομία στα μπουζί. Αγοράστε μόνο τα καλύτερα και αλλάξτε τα κάθε 30.000 χλμ. με 40.000 χλμ. Δεν έχει νόημα να τα αλλάζετε πιο συχνά.

Spark plug replacement

4. Μην αμελείτε τον ετήσιο περιοδικό έλεγχο, ακόμα και αν το αυτοκίνητό σας είναι εκτός εγγύησης. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι για ένα διάστημα, κάθε επόμενο σέρβις θα κοστίζει περισσότερο, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι για την υγεία του αυτοκίνητου σας συνολικά.

5. Εάν το αυτοκίνητό σας διανύει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα το μήνα, φροντίστε να κλείνετε ραντεβού για σέρβις πιο συχνά. Μερικές φορές, η αντικατάσταση έστω και ενός φθαρμένου εξαρτήματος μπορεί να “γλυτώσει” ολόκληρο το αυτοκίνητο από μία κρίσιμη φθορά, η οποία βέβεια μπορεί είναι αρκετά κοστοβόρα.

Corrosion protection
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. Η συντήρηση του αυτοκινήτου δεν περιλαμβάνει μόνο τα μηχανικά μέρη, αλλά και το αμάξωμα. Εάν θέλετε να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας για πολύ καιρό, φροντίστε μετά από ορισμένα χρόνια για μία πλήρη αντιδιαβρωτική προστασία του αμαξώματος και του πατώματος.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ