Μάχη Porsche Taycan και Rivian R1T στην έρημο της Nevada (Video)

Porsche Taycan Rivian R1T desert

Πόση ταχύτητα μπορούν να αναπτύξουν δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων στην επιφάνεια μιας αποξηραμένης λίμνης; Οι Αμερικανοί το δοκίμασαν, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η έρημος μιας απέραντης αποξηραμένης λίμνης δεν είναι το συνηθισμένο περιβάλλον για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ούτε είναι συχνή η εικόνα τους να είναι καλυμμένα σε όλο τους το αμάξωμα από μια παχιά στρώση σκόνης - αλλά για τo supercar Porsche Taycan και το ηλεκτρικό Pickup επιδόσεων Rivian R1T αυτά είναι λεπτομέρειες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Αμερικανοί που έχουν το διαδικτυακό κανάλι «Out of Spec» έστειλαν μια Porsche Taycan 4 Cross Turismo και ένα Rivian R1Τ (με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και τη μεγάλη μπαταρία) σε μια ξηρή λίμνη στην έρημο της Νεβάδας των ΗΠΑ. Το τοπίο είναι ιδανικό, διότι το μέρος είναι επίπεδο σε μια τεράστια επιφάνεια που οριοθετείται μόνο από απότομους λόφους.

Το Rivian R1T δείχνει να βρίσκεται περισσότερο στο στοιχείο του, δεδομένου ότι έχει περάσει στη συνείδηση των Αμερικανών -μιας και στην Ευρώπη ακόμα αναμένεται- ως Adventure ηλεκτρικό. Από την άλλη, η έκδοση Cross Turismo της Taycan είναι εφοδιασμένη και αυτή με λίγο περισσότερο εξοπλισμό περιπέτειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέαμα της τελικής ταχύτητας δύο ηλεκτρικών δεν είναι συνηθισμένο, και ακόμα και αν ακούγεται παράδοξο, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον το παρακάτω video. Αν μη τι άλλο, γιατί εκτός από την απόλυτη ταχύτητά τους παρουσιάζει και τις απολαυστικές εικόνες της συμπεριφοράς, της επιτάχυνσης και των γλιστρημάτων των δύο ηλεκτρικών supercars στο χώμα, καθώς και την off-road ικανότητά τους στο σκαρφάλωμα των λόφων.

Για την ιστορία, πάντως, η τελική ταχύτητα της Porsche Taycan 4 Cross Turismo σε αυτή τη δοκιμή άγγιξε τα 235 km/h, ενώ του Rivian R1T ξεπέρασε κατά λίγο τα 190 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ