Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το αυτοκίνητο που σήμανε την έναρξή τους

Toyota bZ4X 1

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» βρίσκονται προ των πυλών και το αυτοκίνητο που μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα είναι ένα προηγμένο ηλεκτρικό SUV της Toyota.

Ως γνωστόν, η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια στον τόπο γέννησής τους, την Αρχαία Ολυμπία, με την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και την λαμπαδηδρομία που ακολουθεί να αποτελούν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για όλο τον πλανήτη.

Toyota bZ4X 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου και το αυτοκίνητο που την υποστηρίζει είναι το νέο ηλεκτρικό Toyota bZ4X. Είναι η πρώτη φορά που ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο συμμετέχει στην Λαμπαδηδρομία, μια απαιτητική διαδρομή 5.500 χλμ.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Toyota bZ4X θα διασχίσει όλη την Ελλάδα, συνοδεύοντας τη Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία και την τελετή αφής της, μέχρι και την Τελετή Παράδοσής της στο Καλλιμάρμαρο στις 26 Απριλίου.

Ενημερωτικά, η διαδρομή που συνοδεύει το ηλεκτρικό Toyota bZ4X την Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε εχθές από την Αρχαία Ολυμπία και κατέληξε στην Πύλο. Σήμερα, κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πειραιά για να «πατήσει» Κρήτη και μετά θα επιστρέψει Αθήνα (Ακρόπολη) για να αρχίσει να κινείται προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Λαμπαδηδρομία στη χώρα μας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους Γάλλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Olympic Games Paris 2024

Η επιλογή του νέου bZ4X για την συνοδεία της Ολυμπιακής Φλόγας δεν είναι τυχαία, μιας και η εξασφάλιση βιώσιμης κινητικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Toyota για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Πέρα από την συνοδεία της Ολυμπιακής Φλόγας στη χώρα μας, η Toyota, ως ο παγκόσμιος συνεργάτης κινητικότητας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ/IOC) και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΔΠΕ/IPC),θα παρέχει βιώσιμες λύσεις κινητικότητας στους αθλητές, τους επισήμους, τους εθελοντές, τους διαπιστευμένους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης και τους θεατές.

Toyota bZ4X 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Toyota bZ4X που θα «αλωνίζει» τη χώρα μας για δέκα μέρες και συνοδεύει την Ολυμπιακή Φλόγα, διατίθεται σε δύο εκδόσεις ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς.

Η βασική έκδοση διαθέτει ένα εμπρός ηλεκτρομοτέρ απόδοσης 204 ίππων και 266 Nm, που παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 71,4 kWh. Η αυτονομία της έκδοσης φτάνει τα 583 χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP) και μία φόρτιση σε ταχυφορτιστή θα ανεβάσει τη «στάθμη» της μπαταρίας από το 10% στο 80% σε μόλις 30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ