Ford Mustang Mach-E. Ο θρύλος της Mustang στη νέα ηλεκτρική εποχή

Ford Mustang Mach-e 2021 Ελλάδα

Το διάσημο έμβλημα των Ford Mustang κοσμεί πλέον το νέο ηλεκτρικό κεφάλαιο στην ιστορία του αμερικάνικου θρύλου που ακούει στο όνομα Mustang Mach-E.

Προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας επόμενου επιπέδου και καινοτόμες λεπτομέρειες στο σχεδιασμό, είναι τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην μακρόχρονη ιστορία της Ford φέρει το θρυλικό σήμα των Mustang αλλά και τις αξίες που αντιπροσωπεύουν τα διάσημα coupe των Αμερικανών, την ελευθερία, την πρόοδο αλλά και μια μικρή δόση… επανάστασης, όλα για μια νέα γενιά ιδιοκτητών Mustang που έχουν το βλέμμα τους στο μέλλον.

Είναι Mustang και το δείχνει

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα εμβληματικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σχεδίαση μιας Mustang είναι παρόντα και στην «υπερυψωμένη» Mach-E για τη δημιουργία ενός συνόλου που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Το επιθετικής σχεδίασης εμπρός μέρος, το μακρύ καπό και η έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος, που έρχεται απευθείας ως ιδέα από τις fastback Mustang coupe, καθηλώνουν το βλέμμα με τους φουσκωμένους θόλους των τροχών και τη σήμα κατατεθέν σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων να ολοκληρώνουν μια εικόνα που θέτει νέα στάνταρ δυναμισμού στη σχεδίαση των SUV. Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τις γραμμές της Mach-E είναι τα παραδοσιακά χερούλια στις πόρτες που… λάμπουν δια της απουσίας τους. Xάρη στο σύστημα E-Latch της Ford η Mach-E «διαισθάνεται» την παρουσία σας και επιτρέπει την είσοδο στην καμπίνα μέσω κουμπιών που βρίσκονται στα πλαίσια των θυρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιδόσεις που ηλεκτρίζουν τις αισθήσεις

Ως Mustang η Mach-E δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει επιδόσεις άξιες του ονόματος που κοσμεί το καλλίγραμμο αμάξωμα της. Χάρη στους ηλεκτρικούς της κινητήρες προσφέρει εντυπωσιακή απόκριση στο πάτημα του δεξιού πεντάλ που συνοδεύεται από ακαριαία επιτάχυνση ανεξάρτητα από την ταχύτητα με την οποία κινείστε. Ανάλογα με την έκδοση η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα ή και στους τέσσερις τροχούς, στα ισχυρότερα μοντέλα της σειράς που φέρουν δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Η παρουσία ηλεκτρικών κινητήρων προσφέρει παράλληλα πρωτόγνωρα επίπεδα πολιτισμένης λειτουργίας αλλά και χαμηλό κόστος κίνησης που απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα αντίστοιχων επιδόσεων μοντέλο με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Απόδοση σε στιλ... Mustang

Το πρώτο SUV με το σήμα των Mustang δεν θα μπορούσε να αμελεί τις επιδόσεις η οποίες φτάνουν σε επίπεδα… supercar για την κορυφαία έκδοση Mach-E GT με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Ο οδηγός έχει παράλληλα στη διάθεση του τρία προγράμματα λειτουργίας τα Active, Whisper και Untamed, τα οποία αλλάζουν, τον χρόνο απόκρισης των ηλεκτρικών κινητήρων και των ηλεκτρονικών συστημάτων αλλά και τη… διάθεση του οδηγού με διαφορετικά γραφικά στην οθόνη για το καθένα, διαφορετικό ατμοσφαιρικό φωτισμό και έλεγχο ακόμη και στον ήχο που φτάνει στα αυτιά των επιβατών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Περιβάλλον» από το μέλλον στο παρόν

Εντός της Mustang Mach-E οι επιβαίνοντες απολαμβάνουν την ποιοτική αίσθηση που αποτελεί μέρος του DNA όλων των μοντέλων της αμερικάνικης εταιρίας με τη σχεδίαση να εντυπωσιάζει σε επίπεδο αισθητικής αλλά και εργονομίας. Οδηγός και συνοδηγός έχουν στη διάθεση τους το τελευταίας γενιάς multimedia σύστημα της Ford, SYNC 4, τα οποίο «επικοινωνεί» με αυτούς μέσω της κάθετης διάταξης οθόνης υψηλής ευκρίνειας των 15,5 ιντσών και αποτελεί επί της ουσίας την «καρδιά» το πρώτου ηλεκτρικού Ford παραγωγής στην ιστορία.

Συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής το SYNC 4 είναι διαρκώς συνδεδεμένο στο cloud της Ford προσφέροντας παράλληλα over the air ενημερώσεις για το λογισμικό του ώστε να βελτιώνει συνεχώς τις λειτουργίες του. Το σύστημα παρέχει επίσης πληροφορίες στους επιβαίνοντες σε πραγματικό χρόνο αλλά και προηγμένες δυνατότητες εξατομίκευσης, τις οποίες μπορείτε κάθε φορά να σώσετε ως προφίλ. Κάθε φορά που προσεγγίζετε την Mustang Mach-E, αυτή γνωρίζει το προσωπικό σας κλειδί -και ψηφιακό στο κινητό σας- και προσαρμόζει από πριν τα συστήματα και υποσυστήματα της στις προτιμήσεις σας. Το σύστημα που προσαρμόζεται με τον καιρό στις δικές σας συνήθειες, ενώ δέχεται φυσικά και φωνητικές εντολές κάνοντας την καθημερινότητα σας πιο απολαυστική και ξεκούραστη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευρυχωρία για όλους

Πέρα από την ευρύχωρη hi-tech καμπίνα, στην προσφερόμενη άνεση συνεισφέρουν και οι μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι με το πορτμπαγκάζ να αγγίζει σε μέγεθος τα 402 λίτρα και να εκτοξεύεται στα 1.420 με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Με το θερμικό μοτέρ να αποτελεί… άγνωστη λέξη για την Mustang Mach-E επιπλέον αποθηκευτικό χώρο 81 λίτρων θα βρείτε κάτω από το εμπρός καπό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μικρές και μεγάλες αποδράσεις χωρίς άγχος

Με αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 610 χλμ. η Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις που μπορούν να καλύψουν με άνεση και την επιθυμία για μεγαλύτερες διαδρομές. Το προηγμένο μάλιστα σύστημα υπολογισμού της αυτονομίας, το οποίο λαμβάνει υπόψη του και στοιχεία που αφορούν τον καιρό, την κίνηση στους δρόμους, ακόμη και τις κλίσεις του οδοστρώματος (!) προβάλλει πάντα με εντυπωσιακή ακρίβεια τα χιλιόμετρα που μπορείτε να καλύψετε.

Με ενεργειακή αξιοποιήσιμη χωρητικότητα 68 kWh η μπαταρία της στάνταρ πισωκίνητης έκδοσης των 269 ίππων προσφέρει αυτονομία έως 440 χλμ. ή 400 για την ίδιας ισχύος 4κίνητη έκδοση. Με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 88 kWh η αυτονομία φτάνει έως και τα 610 χλμ. στην έκδοση των 294 ίππων με κίνηση μόνο στον πίσω άξονα και έως τα 540 χλμ. για την κορυφαία από πλευράς ισχύος 4κίνητη Mustang Mach-E των 351 ίππων. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford φροντίζει για την ηρεμία του οδηγού και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού πληροφορώντας τον για τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης που μπορεί να βρει στη διαδρομή του μέσω της σχετικής εφαρμογής που έχει αναπτύξει η αμερικάνικη εταιρία. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Ford προσφέρεται με κρατική επιδότηση 6.000 ευρώ, με βάση το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά". Τέλος, η ελληνική αντιπροσωπεία διαθέτει ένα άκρως ελκυστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα με επιτόκιο 0,99 %.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ