Ford Mustang Mach-E: Μοναδική, ηλεκτρική και ολοκληρωμένη

Ford Mustang 1

Το οικογενειακό ηλεκτρικό SUV της Ford συνδυάζει την ελκυστική εμφάνιση με την εμπνευσμένη οδική συμπεριφορά και τις σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Η νέα Ford Mustang Mach-E είναι το αυτοκίνητο που φέρνει σήμερα το μέλλον της αυτοκίνησης. Αποτελώντας το προϊόν μιας εξελικτικής διαδικασίας επικεντρωμένης αποκλειστικά στις ανάγκες και επιθυμίες των σύγχρονων οδηγών, η νέα Mustang Mach-E είναι ένα κομψό SUV με «ηλεκτρική καρδιά» που παράλληλα προσφέρει μεγάλες ανέσεις για όλη την οικογένεια.

Ford Mustang Mach-E 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, η Ford Mustang Mach-E διαθέτει κορυφαία οδική συμπεριφορά και προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης που την καθιστά ακόμα καλύτερη με την πάροδο του χρόνου, μιας και είναι διαρκώς up-to-date.

Το νέο μοντέλο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Mustang, διαθέτοντας πολλά από τα γνωστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της οικογένειας του εμβληματικού pony car, όπως το μακρύ και δυναμικό καπό, οι έντονοι ώμοι του αμαξώματος, οι επιθετικοί εμπρόσθιοι προβολείς και, το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία.

Ford Mustang Mach-E 3

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη νέα, πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα της Ford που επιτρέπει την εγκατάσταση της μπαταρίας χαμηλά στο κέντρο της, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της εταιρείας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα SUV το οποίο, εκτός του ότι ενσαρκώνει απόλυτα το σπορ πνεύμα της Mustang, μεγιστοποιεί ταυτόχρονα το χώρο για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Mustang Mach-E έρχεται να βάλει οριστικό τέλος στο άγχος αυτονομίας, μιας και η προηγμένη τεχνολογία της μπαταρίας επιτρέπει την κάλυψη μιας απόστασης συνολικού μήκους έως και 600 χλμ. (WLTP) με μια πλήρη φόρτιση. Θέλοντας να προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για όλες τις απαιτήσεις, η νέα Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις standard-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 75,7 kWh) και extended-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 98,8 kWh), για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

Ford Mustang Mach-E 4

Από την άλλη, η νέα Ford Mach-E προσφέρει την δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ βοηθώντας έτσι στην ανάκτηση περισσότερης κινητικής ενέργειας προς την μπαταρία, για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και οικονομία. Σε αυτή την περίπτωση, η επιτάχυνση και η επιβράδυνση ελέγχονται αυξομειώνοντας την πίεση στο πεντάλ του γκαζιού. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση το πεντάλ του φρένου παραμένει ενεργό για στιγμές όπου απαιτείται μεγαλύτερη ισχύ πέδησης. Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι κάνει την οδήγηση περισσότερο ξεκούραστη καθώς ο οδηγός δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί συχνά το φρένο, ανατροφοδοτώντας κατά την οδήγηση συνεχώς την μπαταρία με ενέργεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Mustang Mach-E προσφέρεται σε πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες αντίστοιχα. H πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με μπαταρία 75,7 kWh και η δεύτερη με αντίστοιχη 98,8 kWh. H έκδοση της Mustang Mach-E με κίνηση στους πίσω τροχούς και την standard range μπαταρία αποδίδει ισχύ 269 ίππων και μέγιστη ροπή 430 Nm, με την αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου με την extended range μπαταρία να αποδίδει 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E αποδίδουν 269 και 351 ίππους ανάλογα το μέγεθος της μπαταρίας, με τη μέγιστη ροπή να διαμορφώνεται και στις δυο περιπτώσεις στα 580 Nm. Στην κορυφή των εκδόσεων βρίσκεται η νέα τετρακίνητη έκδοση επιδόσεων GT με 487 ίππους και 860 Nm.

Ford Mustang Mach-E 7

Τέλος, η μπαταρία της Ford Mustang Mach-E, καθώς επίσης και όλα τα ηλεκτρολογικά παρελκόμενα υψηλής τάσης θωρακίζονται με εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect διάρκειας 8 ετών ή 160.000 χλμ. Για όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του οχήματος προσφέρεται εργοστασιακή εγγύηση 2 χρόνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ