Έρχεται ηλεκτρικό Suzuki Swift -Όλα όσα γνωρίζουμε

Έρχεται ηλεκτρικό Suzuki Swift -Όλα όσα γνωρίζουμε 2023

Το Suzuki Swift είναι ένα από τα μοντέλα που περιλαμβάνονται στα μεγαλεπήβολα πλάνα εξηλεκτρισμού που έχουν ανακοινώσει οι Ιάπωνες τα επόμενα χρόνια.

Με μεγάλες επενδύσεις της τάξης των 14 δισ. ευρώ η σχετικά μικρή σε μέγεθος Suzuki έχει προγραμματίσει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας που θα διαθέτει σε Ιαπωνία και Ευρώπη έως το 2050 και στην Ινδία έως και το 2070.

Το Swift, ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας σε πολλές γωνιές του κόσμου συμπεριλαμβάνεται φυσικά στα πλάνα εξηλεκτρισμού της Suzuki ως ένα από τα βαριά της χαρτιά, ειδικά για αγορές όπως είναι η ευρωπαϊκή.

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να δεχτεί η υπάρχουσα γενιά του Swift με το ανανεωμένο μοντέλο να αποκαλύπτεται εντός της χρονιάς
Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να δεχτεί η υπάρχουσα γενιά του Swift με το ανανεωμένο μοντέλο να αποκαλύπτεται εντός της χρονιάς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μικρό μοντέλο των Ιαπώνων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία ανανέωσης, η οποία δεν στέκεται μόνο σε επιφανειακές αλλαγές και αναβαθμίσεις σε επίπεδο εξοπλισμού. Η ανανέωση του Swift προχωρά βαθύτερα και οι αλλαγές φημολογείται ότι φτάνουν ακόμη και στην πλατφόρμα Heartect πάνω στην οποία βασίζεται και η υπάρχουσα γενιά.

Το επόμενο Swift θα συνεχίσει να διατίθεται στο κοινό με θερμικούς κινητήρες και ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης, όπως και το υπάρχουν μοντέλο, ανάλογα βέβαια και σε ποια αγορά είναι διαθέσιμο.

Μαζί με αυτές τις εκδόσεις φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί και μία ακόμη full υβριδική έκδοση, ένα μοντέλο που μοιάζει σχεδόν απαραίτητο για την άμεση ενίσχυση της γκάμας της ιαπωνικής εταιρείας, αφού το ανανεωμένο Swift αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του εντός του 2023.

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές και στην καμπίνα του αυτοκινήτου, σε επίπεδο σχεδίασης αλλά και χρήσης πιο ποιοτικών υλικών σε σχέση με το υπάρχον Swift, ενώ οι τελευταίες τάσεις στην αγορά αναμένεται να υιοθετηθούν στο σύστημα ψυχαγωγίας και την συνδεσιμότητα που θα προσφέρει αυτό στους χρήστες. Οι over-the-air αναβαθμίσεις θα πρέπει να υπολογίζονται για το μικρό των Ιαπώνων όπως και πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων είναι το ενεργό cruise control και το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την παρουσίαση ενός Swift που θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία, οι Ιάπωνες κρατούν αυτή τη στιγμή τα χαρτιά τους κλειστά. Ωστόσο, στο πλάνο εξηλεκτρισμού που παρουσίασαν για την γκάμα τους, για τις αγορές της Ευρώπης προορίζουν πέντε νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως και το τέλος της 10ετίας.

Σύμφωνα και με τα λεγόμενα των Ιαπώνων τα εν λόγω ηλεκτρικά μοντέλα θα έρθουν για να πάρουν τη θέση τους στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες επί ευρωπαϊκού εδάφους, τα μικρά αυτοκίνητα πόλης και τα SUV αυτής της κατηγορίας. Οπότε αν η Suzuki δεν έχει σκοπό να δώσει ένα τέλος στο Swift κάποιο από τα νέα ηλεκτρικά που ετοιμάζει θα φέρει το δημοφιλές όνομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Swift μπορεί να κάνει την εμφάνισή του με την επόμενη ολοκαίνουργια γενιά του μοντέλου της Suzuki, σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου αφού οι Ιάπωνες έχουν δώσει περιθώριο στους εαυτούς τους έως και το τέλος της 10ετίας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ