Η Skoda περνά στην αντεπίθεση με τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Skoda Enyaq

Η εμπορική επιτυχία του Enyaq αποτελεί μόνον την αρχή για την ηλεκτροκίνητη εποχή της Skoda, με τους Τσέχους να έχουν ήδη στα πλάνα της τη δημιουργία τριών νέων και προσιτών EV.

Το επόμενο κεφάλαιο στη ηλεκτροκίνητη ιστορία της είναι έτοιμη να γράψει η Skoda, καθώς μετά τα Citigo και Enyaq πρόκειται μέσα στα επόμενα χρόνια να περάσει στη γραμμή παραγωγής τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρία νέα μοντέλα, πιο προσιτά από τα σημερινά Enyaq και Εnyaq Coupe τα οποία θα φέρουν την κωδική ονομασία που συνοδεύει τα «εξηλεκτρισμένα» Skoda, είτε πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικές υλοποιήσεις είτε για plug-in υβριδικές.

Η τσέχικη εταιρεία υπολογίζει ότι το 2030 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αγγίξουν μερίδιο από 50 μέχρι ακόμα και 70 τοις εκατό των πωλήσεών της. Στο πλαίσιο της πρόβλεψης αυτής, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή τριών αμιγώς ηλεκτρικών ακόμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Και τα τρία αυτά EV μοντέλα θα τοποθετούνται κάτω από το Enyaq iV τόσο από άποψη μεγέθους, όσο και τιμής. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν προσανατολισμό μεγάλου όγκου πωλήσεων, τον οποίο επιδιώκουν σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες (έναντι των περιορισμένων αντιτύπων εκδόσεων γοήτρου) μέσα σε αυτή τη δεκαετία για να πετύχουν τις οικονομίκες κλίμακας καθώς επεκτείνεται η ηλεκτροκίνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας από τους τρεις πυρήνες της στρατηγικής NEXT LEVEL 2030 της τσεχικής εταιρείας - οι άλλοι δύο είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η επέκταση σε νέες αγορές. Ο κεντρικός στόχος είναι να ανέβει η Skoda στις πέντε εταιρείες με το μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Για να πετύχει τον στόχο αυτό, η Skoda Auto σκοπεύει να έχει πληθώρα προσιτών entry-level μοντέλων και μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα τελευταία θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του μέσου όρου ρύπων της γκάμας της σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, επίσης μέχρι το 2030.

Όσο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Skoda φιλοδοξεί, σε συνεργασία με τον όμιλο VW, με άλλες εταιρείες και με κρατικούς φορείς, να μετατρέψει τη Mlada Boleslav σε ένα παγκόσμιο κέντρο ηλεκτροκίνησης. Βάσει αυτού, στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda από το ξεκίνημα του νέου έτους θα αρχίσει και η παραγωγή μπαταριών που θα ταιριάζουν στην πλατφόρμα ΜΕΒ, για λογαριασμό πληθώρας μοντέλων και άλλων εταιρειών του ομίλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ